През последните месеци Москва осъществи прогрес на фронтовата линия, като

...
През последните месеци Москва осъществи прогрес на фронтовата линия, като
Коментари Харесай

Украинските сили се намират в сложна ситуация край град Часив Яр,...

През последните месеци Москва реализира напредък на фронтовата линия, като употребява преимуществата си, защото Киев е изправен пред недостиг на муниции, за които разчита на западните си съдружници.

 

" Ситуацията във връзка с Часив Яр е комплицирана и напрегната и това не е първият ден ", в който това е по този начин, разяснява Олег Калашников, пресаташе на 26-та украинска артилерийска бригада.

" Днес там се концентрират напъните на съперника в неговите щурмови интервенции. Те се пробват да пробият защитата ни, с цел да доближат до Часив Яр ", означи той.

 

По думите му Русия е засилила потреблението на мощни управляеми бомби в региона и ги " хвърля по обитаемоте места и по нашите укрепени позиции ".

Украйна е в отбранителна позиция от няколко месеца, заради липса на муниции. Обещаният от Вашингтон пакет от военна помощ в размер на 60 милиарда $ (55 милиарда евро) е блокиран от месеци поради политическото съревнование сред републиканците и демократите в Конгреса на Съединени американски щати, напомня Агенция Франс Прес.

 

В петък командващият сухопътните сили на Украйна уточни, че съветска лятна атака с присъединяване на 100 000 бойци е " допустима ", само че че това е " най-мрачната прогноза ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР