През последните месеци чухме за толкова много самозапалили се Tesla

...
През последните месеци чухме за толкова много самозапалили се Tesla
Коментари Харесай

Tesla, Model 3 и поредният изгорял автомобил на компанията на Илон Мъск

През последните месеци чухме за толкоз доста самозапалили се Tesla коли, че бяхме решили към този момент да не им обръщаме толкоз доста внимание - явно колите на Илон Мъск имат склонността да горят и това е.

През миналия уикенд обаче в Москва изгоря следващият Model 3, който сграбчи вниманието ни с извънредно буйните си пламъци, каквито не бяхме виждали до момента при модели на Tesla.

Инцидентът се е разиграл в събота вечер, когато водачът Алексей Третяков се доверил на полу-автономния помощник в Model 3 по пътя към дома, само че, за жалост, асистираното шофиране приключило неприятно.

Автомобилът на Третяков се е забил в паркиран край пътя камион със скорост от към 100км/ч, като не е ясно дали главната виновност за злополуката е на Третяков или на системите в автомобила.

По-интересното е, че колата безусловно е изгоряла като кибритена съчка малко след удара, както можем да забележим във видеото долу, само че пък Третяков и двете му деца, с които пътувал, са се отървали невредими.

Това не е първият случай, при който кола на Tesla се забива в статично транспортно средство, до момента в който полу-автономният режим на ръководство е в деяние.

Нито пък е първият пожар, който изпепелява модел на Tesla в границите на секунди.

Въпреки това, компанията разяснява случая, като съобщи, че системите й са в ред и водачът постоянно би трябвало да е подготвен да поеме ръководството при деен полу-автономен режим. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР