През последните години здравословното хранене се превърна в мания, от

...
През последните години здравословното хранене се превърна в мания, от
Коментари Харесай

4 суперхрани, които не струват

През последните години здравословното хранене се трансформира в фикс идея, от която бизнесът се възползва на цялостни обороти. По улиците можете да видите от ден на ден магазини с „ био “ артикули, които би трябвало да са пресни, без непотребни химии, без глутен и даже диетични. Отвсякъде ни убеждават, че в случай че стартираме да ги консумираме, животът ни ще се промени радикално. Само че доста от тези храни нито са толкоз био, нито са толкоз здравословни или пък диетични. Днес австралийският диетолог Паула Норис ще ни отвори очите за суперхраните, към които е целесъобразно да не посягаме.

1.Кокосово масло

Кокосовото масло е любо на всички вегани и хора, вманиачени в здравословното хранене. Често то се употребява освен за готвене, само че и като разкрасително средство.

„ Много хора настояват, че кокосовото масло подкрепя метаболизма, ускорява имунната система и понижава апетита, само че истината е, че това не е потвърдено. Освен това, то има най-голям % на наситени мазнини от всички масла, съвсем 90%, което напълно не е здравословно. Съветвам ви да го консумирате умерено “, споделя Паула Норис.

2.Ябълков оцет

Често се загатва, че ябълковият оцет може да направи чудеса с тялото ви, защото една лъжица заран задвижва стремително метаболизма ви. Но съгласно Паула това е особено за всеки оцет.

„ Ябълковият оцет съдържа пектин, който работи удобно на стомаха като пребиотик, само че това важи за всиччки плодове. Да не забравяме въпреки всичко, че той поврежда зъбите, тъй че не наблягайте на него “, поучава ни още тя.

3.Годжи бери

Този плод е богат на витамин А и витамин С, които са извънредно значими за поддържането на имунната ни система. Съдържат антиоксиданти, само че напълно не са толкоз нужни на организма ни. Според Паула Норис те имат също толкоз значими съставки, колкото и надалеч по-евтините горски плодове.

4.Бланширани ядки

Всеки съвременен човек, същински разпален по здравословното хранене, не яде печени и даже сурови ядки. Преди да ги употребява, той наложително ги накисва във вода за няколко часа, даже за цяла нощ, с цел да може организмът да ги преработи по-лесно. Ето какво споделя Паула по въпроса:

„ Почти няма доказателства в отбрана на изказванието, че бланшираните ядки са по-полезни от суровите. По начало всички ядки съдържат доста потребни субстанции за организма, без значение дали са бланширани, целесъобразно е да се употребяват сурови. “ /woman.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР