През последните години все повече млади хора, решили да сключат

...
През последните години все повече млади хора, решили да сключат
Коментари Харесай

Добрата новина: Младоженци дариха пари от сватбата си на най-малките

През последните години от ден на ден младежи, решили да сключат брак, избират вместо дарове и цветя за най-щастливия ден в живота им, да създадат другиго благополучен. Такъв избор вършат Александрина и Петър от Велико Търново преди седмица.

Александрина и Петър са дружно от 2 години, само че преди една тя споделя „ да ” на брега на остров Тасос.

Двамата се тормозят да застанат пред камерата на NOVA, тъй като в никакъв случай не са търсили гласност за положителното дело, което са решили да създадат.

„ Ние не сме първите, които вършат по този начин. Нашата концепция идва от мои другари, които за кръщенето на техния наследник взеха решение вместо цветя, да събират детски книжки, които в действителност подариха по-късно “, споделя Александрина.

От 16 юли тази година са брачен партньор и брачна половинка. Вместо цветя за булката очевидците на любовта им подаряват алегорична сума.

„ Понеже се подвигна много звук, все едно ние сме създали нещо ужасно, а парите са на нашите посетители, би трябвало да им благодарим на тях, че одобриха идеята ни и по този начин събират 1000 лева След няколко дни тези букети няма да имат никаква стойност. Имаше цветя, само че хората, които даже подариха цветя, те способстваха и за идеята “.

Даряват парите на неонатологичното поделение на болница „ Д-р Стефан Черкезов “ във Велико Търново.

„ За което сме им безпределно признателни, това е първа стъпка в техния живот, с дарителство, и то към най-малкият пациент “, заявява Мария Нешева, старша сестра в неонатологичното поделение.

С дарението ще бъдат закупени датчици, с които се наблюдават виталните индикатори на дребните пациенти.

„ Те са за жалост безценен консуматив и са за еднократна употреба “, изяснява още Нешева.

От началото на годината в болничното заведение са се родили повече от 500 деца. Екипът на родилното поделение сподели на младото семейство къде ще отидат парите им.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР