През последните години видеокартите с пасивна система за охлаждане са

...
През последните години видеокартите с пасивна система за охлаждане са
Коментари Харесай

Ентусиаст оборудва графичната карта RTX A2000 с пасивна охладителна система

През последните години видеокартите с пасивна система за изстудяване са много редки. Това не е изненадващо, като се има поради потреблението на сила от графичните процесори, които някак си се оправят със актуалните игри. Ето за какво един от членовете на форума SFF.Network реши да вземе нещата в свои ръце, като сътвори версия на ускорителя RTX A2000 3D без вентилатор.

Нека напомним, че RTX A2000 е професионална видеокарта, основана на процесора Nvidia GA106 (Ada Lovelace). Той употребява кристал в настройка с 3328 CUDA-ядра и 192-битова шина на паметта, посредством която GPU комуникира с 6GB или 12GB GDDR6 буфер. Основните характерности на видеокартата са нископрофилното осъществяване и общата графична мощ на паспортно равнище от единствено 70 вата.

За опити е била употребена 6 GB версия на RTX A2000 и охладителна система Arctic Accelero S1 Rev. 2, показана през 2007 година За да може радиаторът да охлажда освен GPU, само че и видеопаметта, запалянкото е трябвало да направи медна контактна пластина. Алтернативният охладител се оказал не по-лош от общоприетата „ турбина “, поддържайки температурата под товар в границите на 65-75°C.

Струва си да се добави, че през днешния ден най-високопроизводителната нископрофилна видеокарта в асортимента на Nvidia е RTX 4000 SFF въз основата на чипа AD104. Той също по този начин употребява не повече от 70 вата, само че целесъобразната му цена е към три пъти по-висока от тази на RTX A2000.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР