През последните години украински цивилни граждани са били убивани от

...
През последните години украински цивилни граждани са били убивани от
Коментари Харесай

Пратеникът на Израел в ООН: Слушайте президента Зеленски и се съб...

" През последните години украински цивилни жители са били убивани от небето с иранско оръжие ", съобщи Ердан, представен от " Киев Индипендънт ". " В осъждането на иранската офанзива нощес президентът Зеленски сподели, изтъквам: " Звукът на иранските безпилотни самолети " Шахед ", инструмент на терора, е еднакъв в небето над Близкия изток и Европа. Този тон би трябвало да послужи като сигнал за пробуждане на свободния свят ". Чуйте президента Зеленски и се събудете. "

 

В ранните часове на 14 април Иран изстреля към Израел 170 безпилотни самолета, 30 крилати ракети и 120 балистични ракети. Преобладаващата част от тях бяха свалени отвън Израел. Според представителя на ЦАХАЛ Даниел Хагари няколко балистични ракети са навлезли в израелска територия, като са нанесли незначителни вреди на военновъздушната база Неватим. Съобщава се, че едно седемгодишно момиче също е било ранено.

 

След това Съветът за сигурност на Организация на обединените нации организира изключително съвещание в Ню Йорк, с цел да разиска нападението. Съобщава се, че генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш е разкрил сесията с предизвестие, че Близкият изток е " на ръба ".

 

Нападението беше в отговор на удара на Израел по иранското консулство в Сирия на 1 април като част от по-широката война сред Израел и Хамас.

 

Президентът Зеленски бързо осъди нападението, като съобщи, че Украйна е осведомена с " ужаса от сходни офанзиви " и прикани съдружниците си да създадат повече, с цел да предотвратят по-нататъшна ескалация в Близкия изток.

 

Иран е дал на Русия своите безпилотни самолети " Шахед ", които Москва употребява за постоянни набези против украински градове и инфраструктура, постоянно водещи до обилни вреди за цивилното население.

 

Украинската организация за военно разузнаване (HUR) съобщи, че Иран и ливанската " Хизбула " образоват оператори на съветски дронове в Сирия за разполагане в Украйна.

 

Израел значително заобикаля да взема страна във войната на Русия против Украйна и не е дал значима военна помощ на Украйна.

 

Превод и редакция ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР