През последните години сушито става все по-популярна храна и има

...
През последните години сушито става все по-популярна храна и има
Коментари Харесай

Полезно ли е сушито?

През последните години сушито става все по-популярна храна и има своето желано място в менютата на редица заведения за хранене. Почитателите му се усилват, само че знаем ли какъв брой и дали е потребно за организма ни? Могат да се посочат няколко сигурни изгоди:

1. Хранителна стойност. Сушито нормално съдържа сурова риба или морски блага, което може да бъде рисково при некачествена обработка, само че другояче това са отличен източник на висококачествени протеини, омега-3 мастни киселини и разнообразни витамини и минерали. В този случай може да се одобри като здравословен вид за тези, които желаят да включат постни протеини в диетата си.

2. Омега-3 мастни киселини. Някои типове риба, употребявани в сушито, като сьомга, риба звук и скумрия, са богати на омега-3 мастни киселини. Те са свързани с редица изгоди за здравето като подкрепяне работата на сърцето, усилване на мозъчната функционалност и антиоксидантно деяние.

3. Ниско наличие на калории. Сушито постоянно е с ниско наличие на калории спрямо други известни разновидности за бързо хранене. Обикновено то се подготвя от ориз, водорасли и риба, които са относително нискокалорични съставки. Не забравяйте обаче, че сушито има и своите много калорични разновидности – да вземем за пример темпура или рулца, цялостни с крема сирене.

4. Здравословни въглехидрати. Сушито нормално се подготвя със специфичен вид суши ориз, който е фалшифициран с оцет и е източник на въглехидрати. Оцетът в него спомага за закъснение на храносмилането, като дава сила и подкрепя в регулирането на кръвната захар.

5. Разнообразни хранителни субстанции. Сушито постоянно включва разнообразни комбинации от зеленчуци, водорасли и маринован джинджифил, които могат да обезпечат спомагателни хранителни субстанции и диетични фибри.

Не разчитайте, че всяко суши е изключително потребно. Важно е да знаете тези изгоди за здравето, само че въпреки всичко не прекалявайте с потреблението му. Хората със характерни здравословни проблеми и диетиен режим би трябвало да се осведомят в детайли по отношение на употребяваната риба и възможните алергени, които се съдържат в сушито.

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР