През последните години смартфоните се превърнаха във важна част от

...
През последните години смартфоните се превърнаха във важна част от
Коментари Харесай

Как да решим проблема с бързото изхабяване на батерията на смартфона

През последните години смарт телефоните се трансфораха във значима част от всекидневието ни. Използването на мобилен интернет към този момент надминава това през настолен компютър, а от ден на ден хора избират да достъпват точно през телефона си обществените мрежи, новинарските уеб сайтове, онлайн магазини и други желани от тях услуги.

Достъпът до най-новите функционалности обаче си има и своята цена – новите мобилни процесори, все по-големите екрани и новите стандарти за широколентова мобилна съгласуваност водят до все по-кратък живот на батерията.

Именно това е ахилесовата пета на най-новите модели смарт телефони и най-чест мотив за недоволствата на потребителите в последно време. Повечето съвременни апарати се изхабяват за по-малко от един ден, в случай че се употребяват динамично. А това значи, че потребителят постоянно остава без телефон още преди да е пристигнала вечерта, от време на време – даже без да е схванал това. И надлежно може да пропусне значимо позвъняване или известие. По-долу ще ви срещнем с някои от най-ефективните решения на този проблем, налични сега.

Външна батерия

Можете да решите отчасти казуса като си закупите външна батерия (т.нар. power bank). Нейното преимущество е, че може да зареди вашия смарт телефон в придвижване на всички места и когато и да е, гарантирайки ви цялостна самостоятелност от електрическата мрежа. Качествените външни акумулатори обаче не са евтини и този аксесоар се трансформира в още един спомагателен разход към вашия телефон, а и в още едно устройство, което се постанова да носите на всички места с вас.

Настройки за ограничение изразходването на енергия

Друго допустимо решение е да намалите яркостта на екрана или да изключите безжичните мрежи. Предимството на този метод е, че той може да удължи живота на батерията ви доста и не изисква никакви характерни знания или разноски. Какъв обаче е смисълът да имате съвременен смарт телефон, в случай че няма да употребявате цялостните му благоприятни условия?

Смартфон с в действителност огромен потенциал на батерията

Това е може би най-хубавият избор за дейните туристи, за потребителите, които пътуват постоянно в командировки и за всеки, който прекарва по-голямата част от времето си в придвижване. Модели като ZenFone 3 Max на ASUS могат напълно да решат казуса с късия живот на батерията и в същото време – да дават на своите притежатели цялостните благоприятни условия на един съвременен смарт телефон. ASUS ZenFone 3 Maxнапример се отличава с 4100 mAh потенциал на батерията си, което му разрешава да издържи с едно зареждане цели 30 дни в режим на изчакване. Ако сте почитатели на слушането на музика в придвижване, с този модел можете да слушате обичаните си песни в продължение на цели 87 часа – повече от доста цифрови плеъри. Освен това той може да издържи 20 часа в режим на 3G диалози, 15 часа гледане на видео наличие, както и 18 часа браузване през Wi-Fi мрежа.

Смартфон и външна батерия в едно

Потребителите, които употребяват повече от един телефон, могат да изберат най-малко единият от тях да е с функционалност, позволяваща му да зарежда други апарати. ZenFone 3 Max е измежду дребното модели, които разполагат с тази функционалност. Той може елементарно да се свърже с различен телефон или таблет, който е останал без сила, прехвърляйки му част от своя потенциал. По този метод потребителите разполагат със самобитна външна батерия на всички места, където се озоват, само че без да се постанова да закупуват и да носят настрана такава.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР