През последните години Skoda се превърна в една от най-интересните

...
През последните години Skoda се превърна в една от най-интересните
Коментари Харесай

Skoda показа състезателно SUV с две врати и 4х4

През последните години Skoda се трансформира в една от най-интересните марки в Европа, както със серийните си модели, по този начин и с забавните концепти, които постоянно са дело на студенти. Именно подобен е и последният план на чешката марка, носещ името Afriq. Возилото е основано на компактния кросоувър Kamiq, само че разполага със задвижване на четирите колела и по-голяма мощ.
`Skoda

Задвижването е взето от последното потомство Octavia, където бензинов 2.0-литров мотор със 190 конски сили и 320 нютон метра, предава въртящия миг към четирите колела, чрез автоматизирана трансмисия със седем предавки. Afriq е получил и напълно ново окачване.
`Skoda

Освен задвижването, Afriq се отличава и на външен тип от общоприетия Kamiq, като най-голямата смяна се крие в отстранените задни порти. Концептът се е сдобил още с нови брони, гуми и джанти, както и в допълнение крило и въздуховод на тавана. В интериора можем да открием следи от спортната Fabia Rally2, като специфичните седалки, табло и защитна клетка, както и волан и колани.
`Skoda

Още нещо, което е доста забавно и е обвързвано с концепта е генераторът на питейна вода. Той е дело на компанията Watergen и работи благодарение на вентилатор, който смуче въздух. Този въздух минава през специфични филтри, които отстраняват твърдите частици и праха и по-късно минава през топлообменник, който го трансформира в дестилирана вода. След това водата минава през още филтри, преди да отиде в специфичен контейнер. Заедно с тази технология, Afriq заковава кантара на тъкмо 1350 кг.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР