През последните години Себастиан Фетел бе може би най-активния пилот

...
През последните години Себастиан Фетел бе може би най-активния пилот
Коментари Харесай

Фетел също коментира забраната за политически изяви на пилотите във Формула 1

През последните години Себастиан Фетел бе може би най-активния водач от Формула 1, когато става дума за политически изявления и демонстрации по време на спортните уикенди. Германецът не един и два пъти се появяваше с тениски или каски, които отправяха разнообразни послания към локалните поданици и политици.
 ФИА лимитира политическите изяви на водачите ФИА лимитира политическите изяви на водачите
Четирикратният международен първенец приключи своята кариера в края на предходната година, а малко откакто това се случи Международната автомобилна федерация (ФИА) разгласи, че ще ограничи опциите водачите да насочат политически послания по време на уикендите. Състезателите въпреки всичко ще могат да насочат разнообразни послания, само че единствено с авансово утвърждение от страна на ФИА.
 Ботас: ФИА желае да ни управлява Ботас: ФИА желае да ни управлява
„ За мен това са глупости – сподели Фетел пред Auto Bild по време на „ Състезанието на първенците “ в Швеция преди седмица. – Сигурно щях да имам проблеми с това предписание.

„ Разбира се всичко зависи от въпросите, които ти се задават. Аз обаче мисля, че е извънредно значима да се заема позиция по отношение на някои проблеми, както видяхме през последните години, че от ден на ден и повече хора вършат това. Не виждам логиката ФИА да не разрешава това “, добави още Фетел.

„ Аз към този момент не съм част от спорта и мога да приказвам каквото си желая. Надявам се момчетата, които още се състезават да покажат храброст и да продължат да показват позицията си по отношение на разнообразни проблеми “, приключи изявлението си германецът.
 Президентът на ФИА отбрани ограничението на свободния изказ в моторните спортове Президентът на ФИА отбрани ограничението на свободния изказ в моторните спортове
От ФИА оправдаха своето решение с олимпийската харта, която приканва за политически неутралитет от страна на спортните организации в света. Изпълнителният шеф на Макларън Зак Браун също отбрани това решение на ФИА, казвайки, че „ ФИА и Формула 1 имат цялостното право да вземат решение какво държание е задоволително в хода на спортните уикенди “.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР