През последните години пазарът на автомобили се промени и хечбеците

...
През последните години пазарът на автомобили се промени и хечбеците
Коментари Харесай

Тествахме новия Volkswagen T-Roc - идва ли краят на ерата Golf?

През последните години пазарът на коли се промени и хечбеците като че ли изгубиха от известността си за сметка на компактните кросоувъри, които оферират всичко от към този момент упоменатите и прибавят по-висока позиция на седене и малко по-голям клиренс, подобаващ за градските и извънградски пътища в България. Производителите на коли бързо усетиха и се приспособиха към тази наклонност и Volkswagen да вземем за пример, предлага пет кросоувъра в своята гама, които да задоволят потребностите на всеки един клиент. Днес ще ви разкажем за последното потомство T-Roc, който бе показан на пазара в края на предходната година и може да се похвали с огромна известност, както в цяла Европа, по този начин и в България.



T-Roc е относително нов модел в гамата на германците, чието първо потомство бе показано през 2016 година. Колата е основана на платформата MQB и на процедура може да бъде показан като издигнат Golf с по-различен дизайн. Фейслифтът за който ще ви разкажем през днешния ден също продължава тази наклонност, само че с още по-модерни технологии, избор от разнообразни разновидности за задвижване и по-добро качество на материалите. Версията, която ние тествахме бе оборудвана с 2.0-литров бензинов мотор със 190 конски сили, задвижване на четирите колела, автоматизирана трансмисия и опционален R-Line пакет.


Екстериор
Обновяването на T-Roc е донесло нови светлини в предната част, които общоприетоо се оферират с LED технология и рефлектор, а опционално и при по-високите равнища на съоръжение могат да бъдат сменени от матрични IQ.Light светлини. Обновена е и бронята, която също има разнообразни вариации според от равнищата на съоръжение, като сходно нещо се случва и в задната част. Там също откриваме светлини с нови графики, които също оферират LED технология и разнообразни графики според от оборудването. При тестовата версия с R-Line съоръжение, броните са с по-агресивен дизайн, а в задната част можем да открием и накрайници на ауспусите, които за жалост са единствено пластмасова украса. Добавени са и няколко нови цвята, както и друг дизайн на джантите, които варират в диаметър от 16 цола до 19 цола.



Интериор
В интериора измененията са още по-големи и дребният T-Roc доста е подобрил качеството на материалите си, с цел да се съревновава с главните си съперници от други марки. Таблото е напълно ново с изместен в горната част екран на мултимедийната система, който се предлага с диагонал от 6 или 8 инча. Серийно колата идва и с цифров километраж пред лидера с размер от 8 инча, само че по избор то може да бъде и с размер от 10.25 инча и повече функционалности. Воланът също е нов със сензорни бутони от двете страни, както и характерна форма поради R-Line оборудването. Седалките също са с по-добре обособени странични опори и механично контролиране. Климатроникът към този момент е зарязал обичайните „ врътки “ и е минал към сензорни контроли, сходни на тези при другите модели от VW Group. Лостът за превключване на скоростите също е освежен и е с нова форма.



Мястото в предната част е изцяло задоволително и водачът и пасажерът могат да се настанят удобно и да контролират седалките си по всевъзможни способи, в това число и кормилото, който също предлага настройки по двете оси. Таванът е висок и не е проблем за хора с височина от 1.90 метра. Въпреки характерната форма на тавана, задните седалки също оферират добра позиция на седене и задоволително място до тавана. Мястото за краката е една концепция по-тясно при хора с по-висок растеж, в случай че тези на предните седалки са бутнали седалките си оптимално обратно. Багажникът е с размер от 445 литра, а при прегъване на седалките, които се разделят в съответствие 60:40, този размер може да доближи 1290 литра. При тестовата ни версия със задвижване на четирите колела, тези данни са малко по-лоши и багажникът разполага с 392 литра размер при вдигнати седалки и 1237 литра при свалени седалки.


Двигатели и ходови характерности
T-Roc се предлага с разнородни разновидности за задвижване и избор сред механична трансмисия с 6 предавки, както и автоматизирана трансмисия със 7 предавки. Базовият модел идва с 1.0-литров бензинов мотор със 110 конски сили, до момента в който най-наточената R версия се предлага с 2.0-литров мотор с 300 конски сили и задвижване на четирите колела. Днес ще ви разкажем повече за модела, който тествахме ние, който също е оборудван с 2.0-литров мотор с мощ от 190 конски сили и задвижване на четирите колела.



Двигателят е еднакъв с този от предходното потомство T-Roc и може да се похвали със забележителна динамичност и порядъчен разход за сходен мотор. В композиция с автоматизираната DSG трансмисия със 7 предавки, колата се усеща извънредно приятна на дълъг път и разрешава бързи изпреварвания, както и поддържане на по-висока скорост, когато това е нужно. Колата предлага четири режима на шофиране – пестелив, естествен, състезателен и самостоятелен в който може да избирате разнообразни настройки за другите съставни елементи.



По-голямата част от теста ние прекарахме в естествения режим, който съгласно нас е и най-подходящ за колата. В него тя е задоволително дружелюбна за обикновено шофиране, както в града, по този начин и отвън него, като дава цялата си мощ когато това е нужно и разрешава гладко шофиране в останалите случаи. Клиренсът е изцяло задоволителен, с цел да не се притеснявате за легналите служители на реда и множеството дупки, само че въпреки всичко изборът на гуми и джанти също е решителен тук. Окачването работи извънредно гладко, само че с една концепция по-твърда конфигурация, която не прави толкоз огромно усещане при обикновено шофиране, само че се усеща при взимане на по-бърз завой.



Спортният режим прави колата малко по-агресивна като усъвършенства отзивчивостта на другите съставни елементи и в композиция с режим S на трансмисията изпълва цифровия оборотомер съвсем до алената зона. Намерихме уместно приложение за тази настройка при изпреварване на по-големи колони с камиони, където колата без планиране отключваше цялостния си капацитет. Напълно другата диаметралност пък е режимът Eco, който е подобаващ за безгрижно шофиране и даже по-скоро возене в композиция с асистентите за съблюдаване на лентата и съблюдаване на отдалеченост от предния автомобил. При него реакциите на колата са извънредно притъпени и по-скоро не беше пожеланият от нас.



Тук е значимо да споменем и разхода, който би бил единствената причина да предпочетете 2.0-ка дизел с 200 конски сили. При обикновено шофиране в извънградски условия, бензиновият мотор може да реализира разход от малко под 7 литра на 100 километра с умерено шофиране. Ако решите да раздавате газ, то може да се подготвите за най-малко 2 литра от горната страна. В градски условия този разход също варира доста, само че двуцифрени стойности евентуално ще бъдат честа панорама, изключително в случай че попаднете в софийските тапи.
Цени
Цената също не е от преимуществата на T-Roc. Базовият модел с бензинов мотор се предлага на цена от 46 935 лв. преди прибавянето на екстрите, до момента в който 2.0-литрова версия като тази която тествахме ние стартира от 61 977 лв.. С прибавянето на R-Line пакет, няколко екстри, цвят по желание разнообразни джанти, тази сума елементарно може да доближи близо 70 хиляди лв..


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР