През последните години Община Троян вложи много усилия в посока

...
През последните години Община Троян вложи много усилия в посока
Коментари Харесай

Община Троян модернизира потребителските услуги

През последните години Община Троян вложи доста старания в посока модернизиране и осъвременяване на услугите и методите на тяхното заявяване, възнаграждение и приемане, както и понижаване на административната тежест за потребителите. Въведени и развити бяха разнообразни канали за достъп до услуги. Автоматизираната нотификация за противоположна връзка с консуматори на административни услуги е значим инструмент за възстановяване на качеството на обслужване и улеснение на връзката сред администрацията и жителите, оповестиха от общината.

Експерти на администрацията създадоха план за кандидатстване за финансиране, концепцията на който е потребителите да бъдат осведомени посредством роботизирана система за изпълнената и завършена услуга, която са декларирали, както и къде и по кое време могат да получат готовия документ. Община Троян беше поканена да подаде плановото предложение дружно с останалите 21 български общини, които получиха наградата Етикет за положително ръководство. Чрез внедряването на нововъведението, Община Троян ще реализира по-висока успеваемост и резултатност в активността си, употребявайки оптимално наличните запаси. 

Чрез автоматизирани уведомления може да се реализира задачата за бързо и навременно известяван на заявителите, когато услугата е подготвена за приемане. По този метод ще се понижи броят на спомагателните запитвания от страна на потребителите, като се дават автоматизирани и точни известия. Чрез неестествен интелекти ползвателите ще бъдат уведомявани автоматизирано по телефон за привършване на услугата и приемане на готовия документ, без да се постанова да търсят информация интензивно. Това спомага за икономисване на време на всички страни. При привършване на услугата в деловодната система на Общината, системата автоматизирано ще избере по телефон заявителя и ще го осведоми за привършване на декларираната от него услуга и метод за приемане на готовия документ. По този метод човешката неточност се отстрани като фактор. Гражданите би трябвало да имат елементарен достъп до информация за завършените заявки, което ще способства за повишение на доверието в институциите. Системата за автоматизирани уведомления ще дава точна и навременна информация на заявителите на услуги, което няма да разреши забавяния или пропуски. Автоматизираните уведомления ще насърчат по-ефективното потребление на човешки и времеви запаси в общинската администрация. По-лесно ще бъде следенето на статуса на всяко заявление без самоиницииране от потребителите.

Към момента противоположната връзка се прави от чиновниците в отдел " Услуги на жителите " ръчно, като при привършване на услугата заявителите се осведомят по телефон или е-мейл за осъществената услуга и приемането на документа. Срочността на това известяван зависи и от натовареността на чиновниците, което може да докара до закъснение и да е причина за незадоволеност на заявителя. Чрез роботизираната автоматизация на процесите, която употребява компютърен програмен продукт или " робот ", ще се заменят повтарящите се задания, изпълнявани от чиновниците в отдела, с виртуална работна мощ. 

Заявителите на 10-те най-често употребявани услуги ще бъдат уведомявани посредством автоматизирано генерирано навременно телефонно позвъняване за привършване и приемане на услугата, която са декларирали. При несполучливо телефонно повикване, автоматизирано ще се генерира следващо персонализирано позвъняване – отчитането на статуса на телефонното повикване също ще се прави автоматизирано. Реализирането на плана ще способства за внедряване на новаторски технологии (Robotic Process Automation и Artificial Intelligence за генериране на глас), чрез което противоположната връзка към лицата от целевите групи ще се дава автоматизирано.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР