През последните години научната общност, диетолозите, специалистите по хранене и

...
През последните години научната общност, диетолозите, специалистите по хранене и
Коментари Харесай

Ново 20! Ето колко вода трябва да пиете на ден

През последните години научната общественост, диетолозите, експертите по хранене и елементарните жители дискутират интензивно тематиката за използването на питейната вода и нейните ползи за човешкото тяло.

Мнозина признават, че тя е потребна, само че към момента текат доста разногласия по отношение на това какво количество би трябвало да употребвате дневно.

Шведският академик Джени Нистрьом има вяра, че човек се нуждае от доста по-малко вода, в сравнение с твърдят популярни диетолози.

Професор Нюстром е профилиран в региона на физиологията на бъбреците и през годините си на работа е открил от какъв брой вода има потребност човешкото тяло.

Според учения изгодите от пиенето на огромни количества вода са мощно пресилени. Освен това няма надеждни доказателства, че пиейки 1,5-2 литра вода дневно, човек усъвършенства здравето си.

Повечето проучвания по тази тематика са извършени благодарение на техники, в които професорът се съмнява.

Модата за използването на бутилирана питейна вода се разпространява по целия свят от Съединени американски щати, където през 70-те години на предишния век стартира интензивно да се предизвиква използването й освен по време на хранене, само че и през целия ден.

Това се трансформира в фешън наклонност и хората, които интензивно се занимават със спорт или не се занимават, само че се хранят здравословно, започнаха да пият доста повече вода.

Според шведския професор дейната физическа интензивност в действителност би трябвало да бъде съпроводена от използването на спомагателна вода. 

Йени Нюстром има вяра, че здравословното човешко тяло единствено дефинира количеството вода, от което се нуждае. Бъбреците контролират водно-солевия баланс в човешкото тяло и алармират за нуждата от вода. Жажда – това е индикаторът, на който човек би трябвало да обръща внимание.

Ако човек не изпитва жадност, тогава той е получил нужното количество вода от храна и питиета по време на последното си хранене и няма потребност да употребявате вода на всеки 2 часа, в случай че не сте жадни./ и във Facebook

 

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР