През последните години на демократични“ промени се провежда целенасочена и

...
През последните години на демократични“ промени се провежда целенасочена и
Коментари Харесай

Възраждане поиска реформи в образователната система, обявиха се против делегираните бюджети

През последните години на „ демократични “ промени се организира целенасочена и поредна политика на заличаване на качественото българско обучение.
Основната функционалност на просветителния развой е да основава образовани жители, само че сега. Това съобщи на конференция в Българска телеграфна агенция ръководителят на " Възраждане " доктор Костадин Костадинов. На нея от партията показаха концепциите си за.
" Както е добре известно, един от най-успешните способи за надзор и послушание на даден народ е дерационализацията на популацията, който, прибавен дружно с образование в незаинтересованост и нихилизъм, води до ниско равнище на съпротивителни сили у народа и разрушава устоите на държавността.
По време на по този начин наречения преход се направиха редица промени от голям брой държавни управления, които смениха модела на системата и предизвикаха сериозен срив на качеството на просветителния развой.
Българските възпитаници демонстрират едни от най-ниските резултати в интернационалното, уточни водачът на " Възраждане ".

" Същевременно самостоятелните резултати на обособени възпитаници, да вземем за пример в региона на математиката и физиката, потвърждават, че
Костадинов посочи и следния абсурд - през 19 век българското учебно заведение е родило българската страна, до момента в който сега същата тази страна убива българското учебно заведение.
 Фандъкова: Ангажираме се с смяна на делегираните бюджети в образованието Фандъкова: Ангажираме се с смяна на делегираните бюджети в образованието
Ангажираме се с смяна на формулата на делегираните бюджети, желая да подчертая потребността от такава смяна. Това сподели кметът на София и...
По тази причина от " Възраждане " оферират 10 ограничения за възобновяване на образованието у нас.
Те са:
1.Премахване на делегираните бюджети – учебните заведения ще се устоят от държавния бюджет, без значение от това какъв брой възпитаници има в тях.
2. Мандатност на ръководството на шефа и право на глас на педагогическите експерти при избора на нов шеф.
3.Отпадане на атестацията на педагогическите експерти и професионалното портфолио.
 Такева: Бюджетите, образувани само на брой възпитаници, са пагубни Такева: Бюджетите, образувани само на брой възпитаници, са пагубни
Бюджетите, които се образуват единствено и само на брой възпитаници, са пагубни, от позиция и на дисциплинираност, и на доверие сред възпитател...
4. Учителите да бъдат избавени от голямата бюрократична тежест и да бъдат още веднъж Учители, а не както е сега – служители, които са безправни проводници на политиката на Министерството на образованието.
5. Учебниците ще се пренапишат, като ще се целят високи просветителни резултати и необятна обща просвета.
6. Учениците от начален стадий ще получават единствено количествени оценки.
7. Основното обучение ще се получава още веднъж след (завършен) VIII клас.
8. Възстановяване на професионалното и филантропичното обучение.
 Вълчев призна - резултатите от PISA са поради просветителната система Вълчев призна - резултатите от PISA са поради просветителната система
" Системата десетилетия наред е направлявала дали си дал целият размер от познания, а в този момент се опитваме да променим точно това. " Това призн...
9. Създаване на тактика и стратегия за поддръжка на самостоятелните качества на всеки един възпитаник и за подкрепяне на развиването на възпитаници с високи достижения в обособените области на науката, изкуството и спорта.
10. Определяне ясно дилемите на общото и висшето обучение.
Костадинов уточни още, че партията не утвърждава оповестените ограничения на държавното управление във връзка с началото на образователната година, като да вземем за пример носенето на маски от децата в учебно заведение. Според него ограниченията са неуместни и голословни, чиято цел е да унищожат образователния развой.
Думата взе и Димитър Пашев - преподавател и ръководител на " Възраждане " - Казанлък, който аргументира първата мярка -  унищожаване на делегираните бюджети и финансиране напълно от държавния бюджет, без значение от броя възпитаници в учебните заведения. По негови думи правилото, че парите следват ученика е довел до разделяне измежду учители и родители и битка за всеки възпитаник в учебните заведения. Паричната стойност на ученика стана по-важна от качеството на образованието в съответното учебно заведение, посочи той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР