През последните години мигрантският поток към България се засилва постоянно.

...
През последните години мигрантският поток към България се засилва постоянно.
Коментари Харесай

Комисариатът за бежанците поздрави България за адекватния отговор на мигрантския натиск

" През последните години мигрантският поток към България се ускорява непрекъснато. Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците (ВКБООН) прави оценка високо съответния отговор на страната ви против този сериозен напън ". Така Седа Кузуджу, представител на ВКБООН в България, се обърна към министър-председателя акад. Николай Денков на среща през днешния ден, оповестиха от държавния пресцентър. 
 
Г-жа Кузуджу поздрави страната ни за поддръжката, оказвана на украинските бежанци, търсещи избавление от войната. Близо една трета от украинците с краткотрайна протекция в България са високообразовани и имат предпочитание да сертифицират езиковите си умения, което в допълнение ще улесни интеграцията им на пазара на труда, стана ясно по време на диалога. Същевременно от ден на ден украински деца се записват в български учебни заведения. В този подтекст ВКБООН изрази подготвеност да окаже цялостна поддръжка на България. Г-жа Седа Кузуджу акцентира, че от началото на войната в Украйна Комисариатът е удвоил сътрудниците, с които работи в нашата страна. 
 
Премиерът акцентира желанието на нашата страна да продължи съдействието и разговора с ВКБООН, в това число на най-високо ниво. През 2019 година, по време на Първия световен конгрес за бежанците, България пое шест обещания, които сполучливо извършва за четвърта поредна година. Българското държавно управление, в съдействие с други заинтригувани страни, е готово да разиска и утвърди нови задължения, които можем да обявим по време на Втория международен конгрес за бежанците през декември тази година. Във връзка с това кабинетът разчита на съдействието на офиса на ВКБООН в България.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР