През последните години МиГ-29 остана единственият изтребител, който защитава родното

...
През последните години МиГ-29 остана единственият изтребител, който защитава родното
Коментари Харесай

Каракачанов: МиГ-29 е още отворена страница, на която може да се пише

През последните години МиГ-29 остана единственият изтребител, който пази родното небе. Ние напълно скоро ще пристъпим към нови изтребители - Ф-16, само че това няма да анулира ролята на МиГ-29. Този аероплан е още отворена страница, на която може да се написа.

Това съобщи военният министър Красимир Каракачанов пред военните от авиобаза Граф Игнатиево и към ветераните, служили в отбрана на България. На срещата сред разнообразни генерации водачи и авиационни експерти в авиобаза Граф Игнатиево беше маркирана годишнината от въвеждането на въоръжение на самолети МиГ-29.

Каракачанов бе безапелационен, че придобиването на нови мостри въоръжение и техника не отхвърля опциите на МиГ-29. В ход са договаряния за доставка на аварийни елементи и в допълнение съоръжение за този аероплан.

" Проектът 8 плюс 2 самолета да бъдат в употреба за мен би бил потребен за Българската войска ", безапелационен беше министър Каракачанов. Той увери, че ще поддържа предложенията за възобновяване на всяка бойна техника, която може да бъде потребна за поддържане или увеличение на качествата на въоръжените ни сили.

Заедно с началника на защитата ген. Андрей Боцев бяха наградени ветерани и военнослужещи от Военновъздушните сили.

Един от първите водачи на изтребителите МиГ-29 о.р. подполковник Георги Георгиев и старши лейтенант Александър Велинов - най-младият водач в авиобазата валидираха пощенска марка в блок. Беше показан филмът на Военния ефирен канал " Магията МиГ-29 ", отдаден на юбилея.

В събота, 29 юни, в авиобазата ще бъде маркирана 20-та годишнита на вертолет БЕЛ-206, 30-та годишнина на аероплан МиГ-29 и 40-та годишнина на вертолет Ми-24. Полетите ще следят началникът на защитата военачалник Андрей Боцев, командирът на Военновъздушни сили генерал-майор Цанко Стойков, висши военни от Българската войска.

Малко по-рано Каракачанов изясни, че разчита ремонтът на щурмовите изтребители Су-25 да бъдат направени от Беларуската компания, с която страната ни има контракт. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР