През последните години жилищният пазар в България е в страхотна

...
През последните години жилищният пазар в България е в страхотна
Коментари Харесай

Умният дом сред природата, който управлявате от телефона си

През последните години жилищният пазар в България е в страхотна форма – на всички места изникват нови здания, а поради ниските лихви по ипотеки от ден на ден хора си купуват лични домове. Постепенно пазарът " узря " – купувачите към този момент търсят качествени парцели на хубави места, разполагащи със съществени улеснения.
В София хората са изтощени от напрегнатото всекидневие и динамичността на огромния град. Те желаят да бъдат покрай природата, само че без да се отхвърлят от технологиите и удобствата, които са неизменима част от живота им.
Именно това предлага най-новият жилищен план на Europroperty, наименуван FOHAR . Новият комплекс в полите на Витоша, чието създаване стартира в околните месеци, дава опция на българската столица да навлезе в бързо развиващия се по света сегмент на смарт жилищата.

Освен че се помни елементарно, името му е алегорична връзка сред предишното и бъдещето, защото се намира на мястото на някогашния държавен цех за фотохартия " ФОХАР ".
Комплексът предлага висок клас жилища на налични цени (около 1000 евро/кв. м, в случай че бъдат купени " на зелено " ). Във FOHAR купувачите ще открият така наречен " умни домове ", оборудвани с голям брой нови технологии. Почти всичко в тях – отоплението, осветлението, климатизацията, вратите и прозорците – може да се ръководи отдалечено през смарт телефона.
Смарт жилищата са оборудвани с уместно окабеляване и инфраструктура, тъй че и в бъдеще да могат да се прибавят всевъзможни нови технологии и решения, по отношение на самостоятелните потребности на притежателя им.

Комплексът е с доста добра локация, като обезпечава впечатляваща панорама както към града, по този начин и към планината. FOHAR е ситуиран на необятен имот от 45 дка на основния път сред Бояна и Драгалевци, на 15 минути от центъра на София, със лична спирка на градския превоз.
Инфраструктурата му ще дава отговор на всички потребности на бъдещите жители – зелени площи, детски площадки, ресторант, фитнес, басейн, защита, поддръжка на парцелите. " Бъдещите притежатели могат да водят един доста по-спокоен, уравновесен и здравословен метод на живот ", сподели Евгения Диканска, изпълнителен шеф на Europroperty.
Подобен е замисълът и на архитектурното студио, което е вложило към 2 години в дейностите, свързани с проектирането на FOHAR. " Целта ни беше да използваме природата в близост, комплексът да бъде рамка на пейзажа. Градоустройствената концепция е още с влизането в комплекса да се разгърне гледка към града, която да не бъде препречвана от здания. Движейки се сред постройките, има и красива панорама към планината ", изясни арх. Атанас Панов от проектантите " ЛП Арх ".

Освен положителната пространствена визия и чувство, по този метод се основават условия и за естествена вентилация и проветрение. " Опитахме се да използваме архитектурата, с цел да подчертаем преимуществата на мястото, тъй че всеки, който се движи из комплекса да се усеща като в обработен парк, който е продължение на естествения естествен парк " Витоша ". Съчетавайки функционалност, архитектура, дизайн и естествена хубост, комплексът основава изцяло друго чувство от това в градската среда, добави арх. Панов.
Чистият въздух и спокойствието са обезпечени, защото паркингите са напълно подземни. " Във FOHAR има единствено пешеходни зони. Коли на повърхността няма, те са подземен. Има паркове, зеленина и красиви гледки, които сливат планината с града ", сподели опитният бизнесмен Христо Чепишев, който е ръководещ шеф на Europroperty.
Сградите и жилищата са с комфортно вътрешно систематизиране (общите елементи са минимални), а за построяването им са употребявани материали от най-високо качество. " Умните домове " разполагат с панорамни прозорци и тавани, високи съвсем 3 метра. " Прозорците от пода до тавана ще основават ужасно чувство ", уточни арх. Ивайло Игнатoв от " ЛП Арх ".

" В столицата на България – един все по-забързан, гръмък и динамичен град, опцията да се прибираш в дом, който е в полите на Витоша, ограден е със зеленина и чист въздух и разполага с невероятна панорама, дава опция за резистентен и здравословен живот ", акцентира Бистра Друмева, управител " Маркетинг и продажби " в Europroperty.
" FOHAR е добра и интелигентна инвестиция, насочена към младежите и фамилии, които ценят качеството си на живот и знаят в какво желаят да вложат парите си ", добави Друмева.
За да показва опциите на новаторските жилища, инвеститорът показа една " интелигентна стая " в центъра на София. Тя се намира на площад " Света Неделя " до събота (18.05) и всеки искащ може персонално да се убеди в преимуществата на този " интелигентен дом ".
Очаквайте на следващия ден в Actualno.com изявление с водещите лица на Europroperty: Христо Чепишев, Евгения Диканска и Бистра Друмева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР