През последните години често започнаха да се случват такива нещастия

...
През последните години често започнаха да се случват такива нещастия
Коментари Харесай

Може ли да се помогне на човек, ударен от мълния?

През последните години постоянно започнаха да се случват такива несгоди и то с съдбовен край. Много е неприятно, в случай че потърпевшият човек е самичък и в близост няма никого.

Да, може и би трябвало да помогнете на човек, ударен от гръмотевица,  споделят експертите. Пълна илюзия е внушението, че удареният от гръмотевица човек е " зареден “ с електричество и в случай че някой се опита да му помогне, също ще пострада.

Електрическият разряд минава мигновено и не се задържа в тялото на потърпевшия. Необходимо е да огледате жертвата, да ревизирате има ли пулс, както и това дали е в схващане. Разбира се, извикайте " Бърза помощ ", на която би трябвало да съобщите, че става дума за " изумен от гръмотевица “. Освен това да имате подготвеност да започнете масаж на сърцето и изкуствено дишане, в случай че е спряло сърцето му.

Според експертите, ударът от гръмотевица провокира проваляне на нервната система, защото електрическият ток върви по съдовете и по нервите. Затова, в случай че кожата е суха, индивидът на практика постоянно ще загине, в случай че е влажна от дъжда да вземем за пример, има късмет потърпевшият да оцелее. В този случай електрическият заряд обгаря кожата и като че ли " протича “ по нея, оставяйки огромни изгаряния, изясняват специалистите.

Тъй като електрическият удар преди всичко води до нарушена работа на сърцето, е належащо да ревизирате индивидът дали е жив или към този момент е мъртъв, поучават експертите. Ако не диша, в случай че ви наподобява мъртъв, пробвайте да " съживите “ сърцето му.

Започнете масаж на гърдите с две ръце – на всеки 30 натиска правете 2 пъти вдишвания в устата. Ако индивидът е жив и в схващане, следете го непрекъснато и в случай че се срине, в случай че припадне, му окажете реанимационна помощ със същия този масаж на сърцето. Задължително извикайте " Бърза помощ ", която ще организира нужните процедури.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР