През последните години богатството на най-богатите хора в света продължава

...
През последните години богатството на най-богатите хора в света продължава
Коментари Харесай

Ето кои са най-богатите хора на света

През последните години благосъстоянието на най-богатите хора в света продължава да пораства, макар пандемията, която има забележителен стопански резултат върху световната стопанска система. Някои от най-богатите хора са съумели да избегнат обилни загуби, до момента в който други са съумели да усилят благосъстоянието си с помощта на иновационни бизнес модели и добре планувани вложения.

Най-богатият човек в света, Джеф Безос, е съумял да резервира купата си, макар че пандемията на COVID-19 е довела до обилни стопански компликации във всички браншове. Неговото благосъстояние се пресмята на над 170 милиарда $, като той съумя да усили имуществото си с 64 милиарда $ за последната година. Безос е основал и ръководи Амазон, най-големият онлайн магазин в света.

Вторият най-богат човек в света, Елън Мъск, е съумял да усили благосъстоянието си с помощта на триумфа на фирмите му, SpaceX и Tesla. Мъск е инженер, откривател и бизнесмен, който е прочут със своите иновационни планове и предприемачески инициативи. Богатството му се пресмята на над 155 милиарда $, като той съумя да усили имуществото си с 126 милиарда $ през последната година.

Третият най-богат човек в света, Бернар Арно, е притежател на компанията LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy), която създава първокласни артикули като чанти, облекла и парфюми. Богатството му се пресмята на над 150 милиарда $, като той съумя да усили имуществото си с 30 милиарда $ през последната година.

Други известни богати хора са Марк Зукърбърг, създател на Фейсбук.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР