През последните години Биткойн премина от изключителна волатилност към относителна

...
През последните години Биткойн премина от изключителна волатилност към относителна
Коментари Харесай

Добра инвестиция ли е Биткойн ETF?

През последните години Биткойн мина от изключителна волатилност към относителна непоклатимост, което се дължи на покачвания институционален интерес и въвеждането на спот BTC борсово търгувани фондове (ETF).

Мат Хоуган от Bitwise Asset Management уточни като основен фактор за положителното показване на криптовалутата точно възходящото търсене на Биткойн при релативно закрепено предложение.

Въвеждането на Биткойн ETF оказа доста въздействие върху пазара. От 11 януари насам активът набъбна с над 50%, достигайки рекордни стойности покрай $73,700. Тези ETF оферират контролиран достъп за вложители на дребно и институционални вложители, като покачват ликвидността и стабилността на пазара.

Рекордните притоци в спот Биткойн ETF, в това число в iShares Bitcoin Trust IBIT, надхвърлящи $1 милиард за един ден, демонстрират възходящия възторг към криптовалутите. Други ETF-и, като Grayscale Bitcoin Trust GBTC и ProShares Bitcoin Strategy ETF BITO, означиха забележителни облаги.

Само IBIT е натрупал над $11 милиарда входящи потоци от стартирането си, надминавайки останалите ETF, основани на спот цената на Биткойн, взети дружно. Този триумф отразява забележителна смяна в капиталовите трендове към цифровите активи, изключително към Биткойн.

Плановете на MicroStrategy да набере капитал посредством конвертируеми облигации, с цел да усили експозицията си към Биткойн, в допълнение акцентират институционалния интерес. Действията на компанията са в сходство с признаването на Биткойн като средство за предпазване на стойност и хеджиране на обичайните финансови активи.

Различните прогнози плануват Биткойн да надмине обилни ценови стадии, като прогнозите варират от прекосяване на границата от $100,000 до края на годината до определяне сред $116,000 и $137,000, като съгласно някои оценки до април 2025 година цената ще доближи $170,000.

Въпреки все по-широкото си приемане, Биткойн остава обект на внезапни ценови съмнения, което подтиква вложителите към нерешителност. Въпреки че ETF-ите и институционалният интерес способстват за стабилността, значимо е да се признае спекулативният темперамент на Биткойн, както се акцентира от решението на Vanguard да не предлага спот Биткойн ETF-и за включване в дълготрайни капиталови портфейли.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР