През последните две седмици Новак Джокович започна да се завръща

...
През последните две седмици Новак Джокович започна да се завръща
Коментари Харесай

Еднопосочен трафик: Джокович се разправи с Карацев и започна победоносно в Рим!

През последните две седмици Новак Джокович стартира да се завръща към оптималната си форма и както самият той показа, с всеки минал дуел е крачка по-близо до задачата си да бъде оптимално добре квалифициран за Откритото състезание на Франция. Сърбинът доближи до полуфиналите на отминалия Мастърс в Мадрид, където загуби от бъдещия първенец Карлос Алкарас, а през днешния ден придвижи отличните си изяви и на конкуренцията в Рим, с цел да започва с двусетова победа над Аслан Карацев. Ноле бе изрично по-стабилният от двамата играчи на корта и изцяло справедливо си резервира място в осминафиналната фаза след крайното 6:3 6:2, като в борба за класиране напред му следва дуел с някого всред Стан Вавринка и Ласло Джере.

В дебютните минути от срещата преимуществото бе напълно на страната на международния №1, който водеше разиграванията и дочакваше неточност на съперника, съумявайки да осъществя пробив още в първия вероятен миг. Авансът му обаче не се задържа дълго, защото руснакът бързо откри ритъма си и в идващия гейм съумя да пласира серия плътни и високоскоростни удари, които му помогнаха да навакса изоставането си - 2:2. Джокович непрестанно варираше с позицията си при посрещане, което създаваше проблеми на Карацев, и не след дълго сърбинът още веднъж пречупи своя противник, с цел да пробие за 5:3 и да си подсигури триумфа в сета, станал факт след следващото му безупречно подаване.

Печелившата серия на 20-кратния първенец от Шлема продължи и във втората част, когато броят непредизвикани неточности на международния №35 геометрично прогресираше и напълно скоро Ноле си построи солидна преднина от два пробива и 4:0. От своя страна, петкратният първенец в шампионата бе свел неточностите си до най-малко и бе хладнокръвен във всеки един аспект от играта, заради което без каквито и да било усложнения докара нещата до сполучлив за себе си свършек.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР