През последните две седмици един отбор се превърна в хит

...
През последните две седмици един отбор се превърна в хит
Коментари Харесай

Силният човек на новия хит в БГ футбол за плановете на клуба и защо е избрал Топузаков

През последните две седмици един тим се трансформира в шлагер в българския футбол. Това е участникът в Трета лига Арда, който през последните години бе малко позабравен. Нещата обаче се трансформираха и интензивно стартира да се приказва за отбора от Кърджали. Това се случи незабавно щом в клуба се появиха нови притежатели, които взеха за състезателен шеф един от героите от САЩ’94 - Емил Кременлиев, и за старши треньор досегашния подобен на Левски Елин Топуказов.

Естествено, започнаха всевъзможен тип тълкования кой стои зад клуба и какъв брой пари ще се налеят в тима. Именно заради огромния медиен интерес Sportal.bg се свърза с новия мощен човек в Арда - Петър Пешев, който главно ще устоя клуба. Младият предприемач показа за какво се е спрял на Елин Топузаков за треньор и какви са проектите му за развиването на клуба. Той съобщи още, че имената, които до този миг са се тиражирали в медиите за благодетели на тима, не дават отговор на истината.

- Г-н Пешев, в последните дни много се приказва за Арда Кърджали. По медиите се тиражират някакви милиони годишна прехрана за клуб от Трета лига.

- Вижте, тази информация, която излезе, че годишният бюджет на Арда ще бъде два милиона лв., не е вярна. Не знам от кое място излезе, само че не дава отговор да истината.

- Добре, какъв брой ще коства издръжката на клуба в Трета Лига?

- Със сигурност ще бъде много по-малка от тези два милиона, които се загатват. В същото време обаче бюджетът ни няма да бъде по никакъв начин дребен за Трета лига. Конкретни числа не желая да загатвам, само че считам, че отпуснатите средства ще бъдат изцяло задоволителни да преследваме поставената цел пред тима.

- Каква е задачата и по какъв начин виждате развиването на клуба като цяло?

- Промоция във Втора лига е ненужно да разясняваме. Това е главната задача пред клуба. За задачата към този момент дадохме ход на селекцията и привлякохме няколко момчета. Нашето предпочитание е да постановяваме млади футболисти. Днес успяхме да се договорим с вратар, който ще дойде при нас от Пирин. Емил Кременлиев се е договорил с него. Иначе като клуб имаме желание да влагаме в стадиона и подготвителната база. В момента тече ремонт на стадиона по стратегия от Общината.

Тревната настилка е заменена и остава да забележим положението й. На част от стадиона са заменени седалките, само че не на цялото оборудване. Затова мислим в тази посока. Сега остава да се наложи тартанът на пистата. Това по всяка възможност ще стане директно преди първия мач. Не желая обаче да се наемам с съответни неща и периоди по инфраструктурата, само че това не значи, че не се работи. Напротив - построени са много неща. Наша е грижата да приведем съблекалните на оборудването в порядъчен тип. За трениворъчната база ще разчитаме и на помощта на Общината.

- Най-интересният въпрос. Кой стои и финансира клуба? Тиражират се много имена…

- Бързам да кажа, че имената, които до този миг се загатват, не дават отговор на истината. Издръжката на клуба ще се поеме главно от мен, посредством компания “Пътстройинженеринг” АД. Няма нищо прикрито, стоя с името си.

- Защо се спряхте на Топузаков за треньор и по какъв начин го убедихте да одобри вашата оферта? Все отново до неотдавна беше треньор на Левски, а в този момент ще води отбор от Трета лига.

- Спряхме се на Топузаков, тъй като е сръчен и упорит човек и считаме, че има нужните качества да развие тима.

- Смятате ли, че почитателите в града ще се възпламенят по плана и ще пълнят стадиона?

- Ще създадем всичко допустимо да ги зарадваме. Кърджали е футболен град и се надявам, че почитателите ще оценят нашите старания. Дано на първия мач стадионът да се изпълни. Ние ще се опитаме да се подготвим по най-хубавия метод. Вече всичко е уредено. Отборът отива на подготовка в Банско и ще разполага с положителни условия за работа. Разбира се, ще обърнем внимание и на школата. Стартите притежатели ще имат уговорката за ДЮШ на клуба.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР