През последните две седмици държавата ни беше буквално разтресена от

...
През последните две седмици държавата ни беше буквално разтресена от
Коментари Харесай

Каква е връзката между Симона Радева и Георги Семерджиев?


През последните две седмици страната ни беше безусловно разтресена от случая " Семерджиев ".  Случай на престъпно проявен мъж, обвинен, че след приложимост на опиати се е качил в автомобил и с висока скорост се разрушил на столичен бул., убивайки две млади дами. Случаят потресе обществото не на последно място тъй като се оказа, че не какъв да е, а полицайка от столичното 1-во РПУ му е помогнала да се укрие. 

На 5 юли късно вечерта престъпно проявеният Георги Семерджиев провокира тежка злополука и умъртви две млади дами - на 22 и 26 години. Инцидентът стана в центъра на София на кръстовището до хотел „ Хемус ”. Министерство на вътрешните работи заяви, че Семерджиев е избягал. Намериха го 12 часа по-късно. Той бе арестуван със зрелищен арест в жилището му. След залавянето му проверяващите допълниха портрета му  - Семерджиев имал 50 нарушавания по пътищата, бил с отнета брошура и карал с подправена.  

Съобщено бе от вътрешният министър, че над Семерджиев е имало полицейски чадър. Анонимни източници от следствието показаха и името вътрешния човек– Симона Радева. А тя го удостовери с пост в обществените мрежи и закана, че истината ще излезе нескрито. Наяве проверяващите извадиха и различен факт – приятелят на Симона, също служител на реда, само че в 4 РПУ в София, също имал нерегламентирани контакти със Семерджиев. 

Случайно или не, пръв на случая идва точно приятелят на Симона-Мирослав Якимов. Той отхвърли да разяснява оказал помощ ли е Семерджиев да се укрие.

Дни след жестоката злополука доказателствата сочат, че Симона Радева не е била в колата на Георги Семерджиев. Това потвърдиха за източници от следствието. По наша информация  минути след удара Георги  звъннал на Симона от телефон на негов служащ в автомивката, където избягал и се укрил. Камери за видеонаблюдение са снимали бягството му от злополуката.

Според източници на Нова телевизия, Симона Радева и Георги Семерджиев се срещат през октомври 2021 година, откакто тя го стопира на пътя, а той отхвърля да даде проба за алкохол. Радева моли за подпомагане „ Пътна полиция “ и сътрудниците й да смъкват номерата на автомобила му. Нерегламентираните им връзки почнали на по-късен стадий, като с Георги я е свързал приятелят на Симона -Мирослав. Източници на следствието разкриват също, че младата полицайка е взимала по 2000 лв. месечно от Семерджиев, с цел да го прикрива. По неофициална информация Радева е била шеф в автомивката на някогашния футболист, а униформени от 4 районно управление (на МВР) са ползвали  гратис услугите там в замяна  на значима за него информация.

Зам.-шефът на следствието Ясен Тодоров описа пред медиите обаче, че Симона и различен служител на реда са помогнали на Семерджиев да се укрие, като даже са му носили стълбата, с която влезнал в дома си, тъй като си бил изгубил ключовете от жилището. 

Симона Радева е отстранена от служба за два месеца до момента в който против нея тече следствие за покровителстване на Семерджиев. Прокуратурата проверява  и търговия с въздействие.

След тежката катастрофа  приятелят на Радев-  Мирослав е изместен на пост при арестантите в 4РУ, евентуално с цел да не бъде на терен, тъй като към този момент е различим. Мирослав е чиновник на бранш „ Охранителна полиция “ към 4 районно управление (на МВР). Негов шеф е някогашният началник на Пътна полиция Звезделин Колев, против който сега тече дисциплинарно произвеждане.

Екипът на Нова телевизия е открил Мирослав и Симона, само че и двамата отказали коментар за това, помагали ли са на Семерджиев. Коментар отказали и родителите на Симона. Баща й Тихомир Радев се върнал от чужбина след случилото се. 

Прави усещане, че и двата автомобила- този на Мирослав и този на Симона са напълно със затъмнени стъкла, което е жестоко нарушаване и те би трябвало да бъдат спрени от придвижване. Периодично всеки шеф на бранш е задължен да ревизира персоналните коли на своите чиновници дали са в нарушаване. Съответно -началникът на Охранителна полиция към 4 РУ-Звезделин Колев и началникът на 1 районно управление (на МВР). Такива инспекции явно не са правени, или за някои чиновници е разрешено да нарушават законът за придвижване по пътищата. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР