През последните две седмици аналитиците на Counterpoint Research пресмятаха продажбите

...
През последните две седмици аналитиците на Counterpoint Research пресмятаха продажбите
Коментари Харесай

Топ-10 на най-продаваните в Китай смартфони изненада местните експерти

През последните две седмици аналитиците на Counterpoint Research пресмятаха продажбите на най-популярните смарт телефони в Китай за цялата 2017 година, след което дефинираха топ-10 на най-продаваните мобилни телефони на китайския пазар.
Оказа се, че най-купуваният смарт телефон на локалния пазар е Oppo R95 (3,0%) и е на китайски производител.

На второ място в класацията е ситуиран iPhone 7 Plus с дял от 2,8%, а на трето място е класиран Vivo X9 с 2,7%.



Четвъртото място е за Oppo A57 с пазарен дял 2,6% и петицата най-продавани смарт телефони на китайския пазар завършва с iPhone 7, който е завзел 2,4%.

На шесто място е класиран Oppo R11 (2,3%), на седмо – Vivo U66 (2,1%), осмата позиция е за Huawei Honor 8 Lite (1,9%), на девето място се намира Xiaomi Redmi Note 4X (1,8%) и последното десето място в рейтинга е заето от Huawei Honor Enjoy 6X.



Местните специалисти бяха сюрпризирани от тази ранглиста, тъй като всички смарт телефони в нея са на китайски производители, като се изключи два телефона – iPhone 7 и iPhone 7 Plus. Това значи, че позициите на Apple на китайския пазар са доста мощни, тъй като доста китайци са създали избора си в интерес на iPhone, макар че на този пазар се оферират редица по-евтини смарт телефони.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР