През последните две години Роджър Федерер претърпя редица операции на

...
През последните две години Роджър Федерер претърпя редица операции на
Коментари Харесай

Спадът продължава: Федерер регистрира най-ниското си класиране от 2000 г. насам

През последните две години Роджър Федерер претърпя редица интервенции на коляното си, които го извадиха от игра за дълъг интервал от време. Швейцарецът се завърна в Тура през предишния сезон, когато взе присъединяване в четири съревнования, преди да отстъпи на Хуберт Хуркач в четвъртфиналите на Уимбълдън. Оттогава той не бе стъпвал на корта, като това се промени преди няколко седмици, когато организира лека подготовка със брачната половинка си Мирка.

Дългото неявяване на Маестрото оказва отрицателно въздействие и върху позицията му в международната класация, където спадът му продължава с цялостна мощ. В понеделник 20-кратният първенец от Шлема записва най-ниското си класиране от 22 година насам, защото загуби 500 точки от актива си и се свлече с цели 18 позиции до 44-ото място. За последно Федерер бе толкоз обратно в ранглистата през 2000 година, когато бе под №54 в класацията на АТР.

Очаква се именитият швейцарец да се завърне на корта в края на лятото или началото на есента, като все още е удостоверил присъединяване на демонстративната конкуренция Laver Cup, която ще се състои в Лондон в дните от 23 до 25 септември.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР