През последните две години няма нито едно образувано производство за

...
През последните две години няма нито едно образувано производство за
Коментари Харесай

Явор Колев: През последните две години няма нито едно образувано производство за онлайн пиратство

През последните две години няма нито едно формирано произвеждане за онлайн пиратство. Това сподели в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " специалистът по киберсигурност Явор Колев във връзка това, че Съединени американски щати сложиха под наблюдаване България поради онлайн пиратство.

" Това е нещо, което се вижда от целия свят. Това не е пазарът в Димитровград, където се продават подправени маратонки, това е онлайн пространство, което е като на длан за целия свят. Онлайн пиратството не може да се толерира. Българските правоохранителни и правоприлагащи органи би трябвало доста интензивно да се захвант с това да изчистят пространството от онлайн наличие ", разяснява Колев.

По думите му неуважението на авторските права и неспазването на правата за интелектуалната благосъстоятелност от дадена страна дава съществено отражение и на вложенията. " В цифровото общество фирмите, които влагат големи средства в просвета и разнообразни нови технологии, държат техните права да бъдат спазвани и да не бъде крадено тяхното ноу-хау. Така че тук би трябвало страната доста интензивно да се намеси и да се свърши един път вечно ", изясни Колев.

Той даде образец с страни като Германия и други държави-членки от Европейски Съюз.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР