През последните две години компаниите съумяха да се адаптират към

...
През последните две години компаниите съумяха да се адаптират към
Коментари Харесай

Повече служители ще напускат

През последните две години фирмите съумяха да се приспособяват към измененията, да основат и усъвършенстват принадлежности за емпатия, с цел да подобрят изискванията на труд на чиновниците си. Сега те обаче имат нови упования към работодателите си и желаят те да бъде по-ангажирани и да им имат доверие, съгласно отчет на американската компания за човешки запаси " Мърсър " (Mercer).
 
В изследването за " Световните трендове за гениите през 2022 година " са взели участие 11 000 чиновници от 16 страни в 13 професионални бранша. Авторите са стигнали до заключението, че здравната рецесия е провокирала разтърсвания в човешките полезности, които са се изразили в структурна смяна на пазара на труда. Компанията желае да откри какви са поуките от рецесията в бранша на човешките запаси, връзките с предприятието и новите упования на чиновниците в целия свят. И всички участници в изследването са единомислещи: нещата би трябвало да се трансформират!
 
Първата смяна е, че чиновниците към този момент не желаят да работят " за " обещано дружество, а " с " предприятието. Почти всички (96 на сто) чакат работодателят им да организира стратегии за стабилно развиване, отразяващи се на обществените въпроси, многообразието, равенството и околната среда. Тези цели не трябва да остават единствено на думи, а да се показват съответно в нови работни практики и вложения на предприятието. В днешно време да се дава преимущество на партньорството вместо на водачеството може да се окаже главно предимство за конкурентоспособността на предприятието, се споделя в изследването.
 
Друго искане е за нов баланс в връзките сред чиновник и шеф. Според девет десети от ръководителите на човешки запаси в 16-те страни от изследването за това е належащо определяне на просвета на доверие, за което чиновниците упорстват от две години. Това значи, да вземем за пример, въвеждане на същински хибриден метод на работа с огромна автономност във връзка с работното място и работното време.

Промени плануват опция за кратко работно време

Служителите слагат акцента и на професионалната подготовка. Те знаят доста добре, че с цел да продължат да се развиват, би трябвало да се квалифицират непрестанно.
 
Ръководителите на човешките запаси от 16-те страни обаче чакат тази година по-голяма от нормалното вълна от напускания на чиновници.
 
 istock istock
Пандемията извади на напред във времето и разликите в здравословното положение и благосъстоянието на популацията. На вложенията в обществени придобивки към този момент се гледа като на особено отношение към индивида. Така че работодателят е задължен да се грижи за прочувственото, физическото, общественото и финансово здраве на служителя. Успешната компания поддържа интензивно положителното положение на екипа, като предизвиква пълноценни професионални връзки, основава условия за възприятие на задоволство и оказва лична поддръжка във значими моменти.
 
Събитията през последните две години са оставили незабравим отпечатък върху вложителите, чиновниците и потребителите. Този нов свят, по-нюансиран и по-приспособим, изисква нова формулировка на целите и нови пълномощия във връзка с квалификацията и акомодацията в отговор на новите нужди.

Компаниите, които не се приспособяват, ще изгубят способността си да набират средства, да притеглят и да задържат гениите, както и да запазят доверието в себе си, заключават създателите на изследването.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР