През последните две десетилетия САЩ са внесли повече стоки от

...
През последните две десетилетия САЩ са внесли повече стоки от
Коментари Харесай

Мексико измести Китай като най-голям вносител на стоки в САЩ

През последните две десетилетия Съединени американски щати са внесли повече артикули от Китай, в сравнение с от всички останали страни. Данните за 2023 година обаче сочат, че най-голямата стопанска система в света към този момент има нов огромен вносител.

Според данните от Министерството на търговията, Съединени американски щати са внесли артикули от Мексико за 475.6 милиарда $ през предходната година, което е с 5% повече по отношение на 2022 година От своя страна Китай е продал артикули за 427.2 милиарда $, или с 20% по-малко от година по-рано.

Като цяло, Съединени американски щати регистрират търговски недостиг от 773.4 милиарда $, или с 19% по-малко от 2022 година Дефицитът значи, че се внасят повече артикули и услуги, в сравнение с се изнасят. Той понижава най-бързо на годишна база от 2009 година насам. 

Основната причина за това е наклонността за поевтиняване на щатския $, което прави щатските артикули по-евтини за задграничните купувачи.

В същото време, американците през днешния ден купуват по-малко електроника, която се внася главно от Китай, само че за сметка на това харчат повече за пътувания и занимания.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР