През последните два-три дни цената на масовия бензин А95 се

...
През последните два-три дни цената на масовия бензин А95 се
Коментари Харесай

През уикенда бензинът поскъпна с 2 ст., а дизелът – с 3

През последните два-три дни цената на всеобщия бензин А95 се е нараснала с 3 стотинки. От приблизително 2,60 лева за литър, колкото струваше до петък, в неделя към този момент е 2,62 лева, регистрира уеб сайтът Fuelo.bg.

Такова покачване се случва за първи път от месеци. След като предишния юли у нас бе въведена отстъпка от 25 ст. на литър бензин и дизел за частни лица, цената на горивото стартира гладко да се намалява по всички бензиностанции – и тези, които вкараха отстъпката, и останалите.

Дизелът също е поскъпнал през уикенда – от 2,93 лева за литър до четвъртък-петък, в неделя е към този момент 2,96 лева

Отстъпката, за която бюджетът отпусна към 25 млн. лева, стана мотив Еврокомисията да стартира инспекция против страната с претекста, че отстъпката се е прилагала единствено за водачи с регистрирани в България транспортни средства, а не за всички клиенти на бензиностанциите.

На 10 януари на изключителна конференция от ГЕРБ приканиха служебното държавно управление да извърши незабавна инспекция на цените на горивата и дефинираха като най-важната тематика за българското общество тематиката за обезщетенията на бензина и дизела, а на 12 януари, след дълъг спор народните представители одобриха Законопроект за компенсиране на разноските на потребителите на моторни горива, импортиран от Делян Добрев и група народни представители.

Всички компании, които преработват съветски нефт ще би трябвало да вършат отчисления за Фонд „ Енергийна сигурност “. От него ще се дават обезщетения на семействата и бизнеса.

Засега обаче не е ясно дали и по какъв начин ще се ползват обезщетения отсега нататък.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР