През последните два сезона Каспър Рууд успя да докаже, че

...
През последните два сезона Каспър Рууд успя да докаже, че
Коментари Харесай

Имаме финалист: Безпощаден Рууд спря похода на Хачанов и докосва първото място в ATP!

През последните два сезона Каспър Рууд съумя да потвърди, че може да реализира положителни резултати освен на червени кортове, като изявите му на тазгодишния US Open са следващият отзив за качествата му на хард. Днес той изигра следващия си безукорен дуел в конкуренцията против Карен Хачанов, преодолявайки съпротивата на руснака след 7:6(5) 6:2 5:7 6:2, за да си подсигурява място в конфликта за купата, където му следва да премери сили с спечелилия от втория полуфинал, противопоставящ един против различен Карлос Алкарас и Франсис Тиафо. С класирането си за финала международният №7 резервира възможностите си да оглави международната класация през идната седмица, а с цел да се случи това, ще му е належащо или да стане първенец, или Алкарас да загуби на полуфиналите.

Началото не бе изключително безапелационно за двамата състезатели, които се нуждаеха от известно време, с цел да намерят ритъма си, и в дебютните минути от мача непредизвиканите неточности бяха постоянно срещано събитие. Това докара до замяна на два пробива преди първата отмора, след което качеството на играта се увеличи доста и все по-често ставахме очевидци на продължителни замени на удари. В седмия гейм нов слаб сервис гейм на Рууд му коства закъснение, което обаче бе наваксано мигновено след непростима неточност от воле на руснака на брейкбол – 4:4. Последваха мощни минути за двамата и по този начин се стигна до тайбрек, в който норвежецът пое самодейността през цялото време и с помощта на търпеливата си игра от дъното на корта и серия непредизвикани грешки на съперника доближи до три сетбола, още първият от които бе материализиран след зрелищно разиграване от цели 57 удара.

Във втората част международният №7 бе същински владетел на корта, превъзхождайки съперника си във всеки един съставен елемент от играта. Норвежецът непрестанно подхващаше пътя на офанзивата и печелившите удари от неговата ракета валяха един след различен, до момента в който от отсрещната страна непредизвиканите пропуски бяха в обилие. Още в първото си подаване Хачанов изостана с 0:40 и въпреки да съумя да се избави след няколко отлични сервиса, то оттова насетне по-високоранкираният тенисист бе безусловно неотстъпчив при посрещане и небрежно си построи преднина от два пробива и 5:1. Рууд не загуби концентрацията си нито за миг и без да отпусне нито една точка на свое подаване, напълно скоро дублира задатъка си в обособените елементи.

Руснакът стабилизира доста представянето си в третия сет, като множеството му неточности отстъпиха място на честите уинъри. Всеки гейм се развиваше под диктовката на сервиращите, като се изключи четвъртия, когато скандинавецът бе изправен пред заплаха от брейк, само че бързо я заличи след печеливш удар от форхенд по правата. Точно когато изглеждаше, че ни следва нов тайбрек, то при 5:6 Рууд изигра един от най-слабите си геймове въобще в шампионата и след 4 непредизвикани неточности съобщи сета в сметката на международния №31.

Радостта на сребърният медалист от Токио не продължи изключително дълго, тъй като той претърпя голям спад в нивото си и грешките заваляха от неговата ракета. Скандинавецът пък беше извънредно стабилен от главната линия, като надиграваше своя противник във всяко едно малко по-продължително разиграване и справедливо поведе с пробив. Скоро надмощието на любимеца стана още по-сериозно, тъй като последва нов брейк в актива му и оттова насетне нямаше мощ, която да го спре към класиране за дебютния му край на твърди кортове в Големия шлем.

 

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР