През последните два дни средните температури бяха 13 градуса, което

...
През последните два дни средните температури бяха 13 градуса, което
Коментари Харесай

Проф. Рачев: Всички, които обичат зимните спортове, ще са щастливи!

" През последните два дни междинните температури бяха 13 градуса, което е особено за температурите през месец май “. Това изясни в предаването " Тази заран “ климатологът проф. Георги Рачев.

" Над Средиземноморието ще се зародят три нови циклона, които ще дефинират времето до края на януари. Очаква се гладко намаляване на температурите и една дъждовна седмица “, посочи той.

България и Балканският полуостров остават с по-високи температури по отношение на тези в Западна и Централна Европа. Средиземноморските циклони ще се движат в източна посока.

" Очаква се през днешния ден следобяд преваляванията в София да спрат. В събота няма да вали, след което стартира нов валежен интервал до вторник. От неделя стартира постепенно намаляване на температурите “, разяснява климатологът пред bTV.

" Всички, които обичат зимните спортове, ще са щастливи “, акцентира проф. Георги Рачев.

" От понеделник ще има обилен снеговалеж на Боровец. Температурите ще дадат опция на оръдията към естествения сняг да се добави и антропогенен. До края на месеца ще има съвършени условия на всички места за ски туризъм. На пистите над Банско се чака спомагателна снежна завивка сред 30 и 50 сантиметра “, изясни той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР