През последните дни в социалната мрежа Facebook се разпространяват снимки

...
През последните дни в социалната мрежа Facebook се разпространяват снимки
Коментари Харесай

Наистина ли допълнителни американски военни сили се разполагат в България?

През последните дни в обществената мрежа Фейсбук се популяризират фотоси и видео на американски бойци в хотел в София. Публикациите са неведнъж споделяни с изказвания, че настаняването на военните е по отношение на разполагането на спомагателни сили в България. Снимките от фоайето съответстват с тези, оповестени в уеб страницата на хотела, за който се твърди, че приема американските бойци, споделя в свое следствие БНР.

От Министерството на защитата също потвърдиха информацията за настаняването на задграничните военнослужещи. За БНР те прецизираха обаче, че военните са прекосявали директно през страната ни. Поради отсрочване на полета им, обвързвано с усложнените метеорологични условия, са пренощували в София и на идващия ден са напуснали България.

Относно информациите за наличието на американски военнослужещи в България от МО напомнят, че до 30 юни 2022 година на образователен полигон " Ново село “ се организира взаимна българо-американска подготовка. В нея вземат участие на ротационен принцип формирования от Сухопътните войски на Съединени американски щати, както и сили и средства от Министерството на защитата, структурите на директно послушание на министъра на защитата и Българската войска.

Във връзка с това се извършва периодично предислоциране на военнослужещи с нужната екипировка, щатно въоръжение и бойни муниции от Въоръжените сили на Съединени американски щати, както и на бойни машини на пехотата.

Съвместната подготовка се провежда в рамките на плануваните през 2021 година учения на Българската войска в страната и чужбина, които ще се проведат през тази година.

За взаимните учения със САЩ съобщи през февруари и някогашният министър на защитата Стефан Янев. Към този миг не се чака разполагане на още американски бойци.

Снимките с американски военни, настанени в столичен хотел, дават отговор на истината. Твърденията към фотосите обаче, че се разполагат в допълнение военни сили на Съединени американски щати в България, са ПОДВЕЖДАЩИ. Няма доказана публична информация от МО за напредването на американски военнослужещи в страната отвън рамките на провеждащата се взаимна българо-американска подготовка на образователен полигон " Ново село ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР