През последните дни в България отново се заговори за качеството

...
През последните дни в България отново се заговори за качеството
Коментари Харесай

Клипът, който възмути интернет: Как се прави кайма

През последните дни в България още веднъж се заприказва за качеството на питателните артикули. Вече на етикетите на саламите ще четем какъв брой тъкмо месо има в тях . Регламентирано е, че в кренвиршите месото би трябвало да е най-малко 50%, а в каймата би трябвало да бъде най-малко 70-80 на 100 .

Новите правила, готови от Министерството на земеделието, породиха полемики в интернет, а обществените мрежи бяха залети от клипове, които показват по какъв начин се вършат разнообразни месни артикули .

Всички фрагменти са снимани в задгранични компании , най-вече в Съединени американски щати и в разнообразни азиатски страни.

Някои от тях наподобяват стряскащо. Един от най-коментираните клипове илюстрира изработката на кайма. Кадрите демонстрират, че дружно с месото се смилат пилешки крайници, кожи, свински уши . Успокояващото е, че видеото изрично е снимано надалеч от България . Клипът провокира голям брой рецензии и догадки по какъв начин се случват нещата в българските компании за месни артикули, които пазят индустриалния развой в загадка, само че акцентират, че се гордеят с качество.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР