През последните дни Украйна и нейният народ преживяват истински кошмар,

...
През последните дни Украйна и нейният народ преживяват истински кошмар,
Коментари Харесай

Свитолина с разтърсващо обръщение: Опустошена съм, не мога да спра да плача

През последните дни Украйна и нейният народ претърпяват същински призрачен сън, откакто в четвъртък съветският президент Владимир Путин разгласи началото на военна инвазия в Украйна. Оттогава не стопират да се появяват ужасяващи вести и фрагменти от ескалиращата с всяка минута обстановка в Украйна, в чиито градове непрестанно се водят сражения, в това число и в столицата Киев. Най-успешната украинска тенисистка Елина Свитолина напълно съпреживява протичащото се в нейната татковина, а през днешния ден разгласява в обществените си мрежи прочувствено послание към Украйна.

" Писмо до моята Родина,

В момента съм надалеч от Теб, надалеч от погледа на моите близки, надалеч от моя народ, само че сърцето ми в никакъв случай не е било толкоз топло и изпълнено с Твоята душа.

Трудно е да изразя какъв брой си специфична. За мен ти си мощна, красива и неповторима. Ти ми даде всичко и аз оценявам всяка част от теб: твоята просвета, твоето обучение, твоите земи, твоите морета, твоите градове, твоите хора. Моите хора.

Сънародници мои, всеки ден се опасявам за вас. Опустошена съм, очите ми няма да спрат да плачат, сърцето ми няма да спре да кърви. Но аз съм толкоз горда. Погледнете нашите хора, нашите майки, нашите татковци, нашите братя, нашите сестри, нашите деца - те са толкоз смели и мощни, борят се да Те защитят. Те са герои.

Ангажирам се с това да преразпределя наградния фонд от идващите си шампионати, с цел да поддържа армията и филантропичните потребности, да им оказа помощ да пазят Теб, нашата страна.

Украйна, Ти ни обединяваш, Ти си нашата идентичност, Ти си нашето минало и нашето бъдеще. Ние сме Украйна.

Нека светът го види и ни помогне, да обединим сили, с цел да Те защитим.

Ти си във всичките ми мисли и молебствия. Ти си постоянно с мен. Аз съм Украйна. Ние сме Украйна.

Елина Свитолина, горда украинка. "

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР