През последните дни ставаме свидетели на една от най-тежките горещи

...
През последните дни ставаме свидетели на една от най-тежките горещи
Коментари Харесай

Топлинен апокалипсис в Западна Европа

През последните дни ставаме очевидци на една от най-тежките горещи талази в Западна Европа, съпроводена от рецесия с горските пожари, която принуди хиляди хора да се изтеглят в някои елементи на Франция, Испания и Португалия.

Испанският министър-председател Педро Санчес съобщи в понеделник, че повече от 70 000 хектара са били унищожени от пожари в Испания тази година.

В понеделник Испания се сблъска с осмата гореща вълна, траяла повече от седмица, която аргументи повече от 510 смъртни случая, свързани с горещините, съгласно последните данни на Здравния институт " Карлос III ".

Очаква се във Англия да настъпи най-горещият ден в историята, а съгласно специалисти някои елементи на Франция са изправени пред " топлинен апокалипсис ".

Пожарникарите в крайбрежния град Аркашон в югозападния френски район Жиронда се борят да овладеят два горски пожара, които са унищожили повече от 10 000 хектара (24 700 акра) тази седмица.

От вторник насам повече от 14 000 души във Франция - поданици и туристи - са били принудени да изоставен страната, а за приемането на евакуираните са били основани седем незабавни приюта.

В Гърция гражданската отбрана побърза да потуши пламъците, вилнеещи на средиземноморския остров Крит, до момента в който Мароко се бореше с горски пожар в северните си планини, при който почина най-малко един човек и се наложи евакуацията на повече от 1000 фамилии.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР