През последните дни синоптиците предупреждаваха за опасно време, поройни дъждове

...
През последните дни синоптиците предупреждаваха за опасно време, поройни дъждове
Коментари Харесай

Кога ще спре да вали? - ето какво прогнозират синоптиците

През последните дни синоптиците предупреждаваха за рисково време, поройни дъждове и гръмотевичнни стихии на доста места в страната.

Валежите не престават, съвсем повсеместни, с краткотрайни спирания, в доста региони от страната - интензивни. На картата се вижда обширната валежна зона, която покрива освен нашата страна, само че и огромна част от Балканите.



Ще продължи да вали и в околните часове, в това число и в региона на Карлово. Национален институт по метеорология и хидрология не разполага с информация за падналото количество там, само че упованията са за още не повече от 10-15 литра на кв. метър. И досега най-голямо остава количество измерено в Клисура - 212 литра на кв. метър, като главната част е паднала от среднощ до сутринта.



Предупреждение за локално интензивни превалявания и мощни гръмотевични стихии остава в действие до среднощ в цялата страна, в Североизточна България и до сутринта, тъй че е допустимо да има и други региони със обилни количества. След среднощ преваляванията от югозапад ще отслабват и стопират, а на следващия ден до обяд в съвсем цялата страна ще спре да вали.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР