През последните дни се множат свидетелствата за зверствата, извършени от

...
През последните дни се множат свидетелствата за зверствата, извършени от
Коментари Харесай

ДБ поиска Митрофанова да бъде обявена за персона нон грата

През последните дни се множат свидетелствата за зверствата, осъществени от съветската войска в Буча и други украински градове. Световното публично мнение е потресено от фрагментите на трупове на цивилни жители по улиците, от разкриването на всеобщи гробове, от сведенията за изнасилвания и изтезания на почтени хора, за всеобщи мародерства от страна на съветски военнослужещи. Става все по-ясно, че режимът на Путин прави военни закононарушения, намиращи мащабите на геноцид. Това се показва в декларация на "Демократична България ", публикувана до медиите.

"Демократична България " сурово осъжда клането на цивилни от страна на Русия и упорства България да се включи по-енергично в отпора на цивилизования свят против съветската експанзия в Украйна. „ Демократична България “ също по този начин упорства съветският дипломат Елеонора Митрофанова да бъде оповестена за личност нон грата.

Ето и целия текст на декларацията:

Декларация на парламентарната група на „ Демократична България “

През последните дни се множат свидетелствата за зверствата, осъществени от съветската войска в Буча и други украински градове. Световното публично мнение е потресено от фрагментите на трупове на цивилни жители по улиците, от разкриването на всеобщи гробове, от сведенията за изнасилвания и изтезания на почтени хора, за всеобщи мародерства от страна на съветски военнослужещи. Става все по-ясно, че режимът на Путин прави военни закононарушения, намиращи мащабите на геноцид.

„ Демократична България “ сурово осъжда клането на цивилни от страна на Русия и упорства България да се включи по-енергично в отпора на цивилизования свят против съветската експанзия в Украйна.

Ние настояваме:

1. България да поддържа с даването на съдебно-медицинска експертиза следствието на военните закононарушения на съветската войска, които към този момент се провеждат освен от украинските управляващи, само че от Организация на обединените нации, Европейския съюз и други интернационалните организации;

2. Като член на Европейския съюз страната ни да поддържа нови, по-сурови европейски наказания против Русия;

3. Като припомняме, че като отговор на зверствата в Буча и на други места партньорски страни като Германия и Франция изгониха общо 75 съветски дипломати, а Литва – и съветския дипломат, настояваме за оповестяването за личност нон грата на съветския дипломат у нас Митрофанова, чието държание в последно време систематично е в прорез с Виенската спогодба за дипломатическите връзки и уронва достолепието на България.

4. България да стартира да дава на Украйна оръжия и боеприпаси, които да й разрешат да се отбрани против съветската експанзия и съпроводените с нея военни престъпления;

Свободата, достолепието и животът би трябвало да се бранят и отстояват.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР