През последните дни отново сме свидетели на тежки нарушения на

...
През последните дни отново сме свидетели на тежки нарушения на
Коментари Харесай

Фалшиво положителните тестове за алкохол и дрога обърнаха шофьорите срещу мерките

През последните дни още веднъж сме очевидци на тежки нарушавания на пътя и от ден на ден хванати водачи да карат под въздействието на алкохол и опиати.

" Монетата има две страни. От едната страна са пияните и дрогирани убийци на пътя, към които съм извънредно нападателна, защото 17 години съставлявам потърпевши. Един от основателите съм на смяна в закона, при която тези хора към този момент не могат да се отърват с условни присъди. Заедно с тази мярка беше вкарана и другата, която е за лишаване на МПС-та ", коментира адвокат Елица Буенова в студиото на  " България заран ".

По думите ѝ има взети ограничения, само че всичко протичащо се би трябвало да доближи до хората и да се " сътвори самоограничение ".

" Трябват месеци и години, с цел да изкореним построеното схващане на безотговорност. Клиповете на " Мис Силикон " го потвърждават ", даде образец Буенова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според нея, с желанието си да показват надзор, от Министерство на вътрешните работи са подложили извънредно доста хора на проби, което е ненужно.

" Самите те знаят, че доста огромна част от тези проби са подправено позитивни. Всеки ден с мен се свързват доста хора, пострадали от подправено позитивен тест. В описанието на тестванията написа, че би трябвало да се съхраняват от 2 до 30 градуса, а в случай че имат нарушена опаковка, не би трябвало да се употребява. Имам подозрения, че не се съхраняват вярно, затова бяха спрени DrugCheck 3000. Обърнахме хората против тестванията и ограниченията ", счита юристът.

Буенова изясни при приложимост на опиати какъв брой дълго могат останат в кръвта на човек: " Наркотиците първо изчезват от кръвта, по-късно изчезват от слюнката, по-късно от урината, най-после и от косъма. Тези проби улавят опиати малко, след като вече ги няма в кръвта. Това значи, че индивидът към този момент не е под влияние. По-големият проблем е, че тестванията улавят използването на безобидни на пръв взор медикаменти, като по-късно регистрират съществуване на опиат ".

Тя е безапелационна, че психиатрите би трябвало да се произнесат по тематиката.

" По-правилното е да се одобри долна граница, която да е безспорна и да не може да води до корупция. Проблем е, че хората биват арестувани за 24 часа, даже и тези с подправени проби ", уточни Буенова.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР