През последните дни много се заговори за ремонта на църквата

...
През последните дни много се заговори за ремонта на църквата
Коментари Харесай

Не бива да оставаме със затворени очи за хубавите неща!

През последните дни доста се заприказва за ремонта на църквата Свети Стефан в Истанбул. Малко са обаче хората, които знаят детайлности към този скъпоструващ и доста мъчно осъществим ремонт. Би Нюз потърси един от хората, които са били очевидци от близо и това е народния представител от 43-то Народно заседание Димитър Байрактаров.

Би Нюз: Г-н Байрактаров, навръх Ивановден ще бъде открита новоремонтираната черква Свети Стефан в Истанбул, чия е заслугата за това събитие?
Димитър Байрактаров: Заслугата за ремонта на тази българска реликва е напълно на премиера Бойко Борисов и това би трябвало да се знае. През 2016 година Бяхме поканени от него и при откриването на ремонтираната патриаршия. Никога няма да не помни възторга и гордостта на българите, които живеят в Истанбул.

Б.Н.: Много медии разгласяват тълкования за договорка с Турция и надали не, че сме се продали?
Д.Б.: Това не е правилно и не е правилно да се твърди. Спомням си, че ремонта на църквата и патриаршията е издействан в неофициален диалог сред Бойко Борисов и турския президент Ердоган. Ако мога да тълкувам Борисов е подхвърлил, че е срамотия такива светини да са в такова окаяно положение, при което турския президент е реагирал незабавно и е поел ангажимент, че ще обезпечи нужното финансиране за главен ремонт на българските светини. Ремонтите в действителност са доста сложни, изключително на църквата. Тогава персонално поздравих министър председателят Бойко Борисов за това в действителност свято дело.

Б.Н.: Ние българите сякаш не сме научени да оценяваме хубавите неща?
Д.Б.: За страдание май сте прави. Не бива да оставаме със затворени очи за хубавите неща! Не ми се мисли какво щеше да стане с тези български светини, в случай че министър председателят Борисов не бе издействал ремонта им? Ние в действителност би трябвало да се научим да оценяваме хубавите неща и да насърчаваме ръководещите за още такива. Сигурен съм, че ще има и такива, които ще приказват и пишат тълкования, само че причините им не са същински. Нека се радваме въпреки всичко, че в сърцето на Истанбул в този момент грее българската реликва църквата Свети Стефан!
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР