През последните дни хиляди родители с деца се отправят към

...
През последните дни хиляди родители с деца се отправят към
Коментари Харесай

Скок на респираторните заболявания в Китай

През последните дни хиляди родители с деца се насочат към китайските лечебни заведения на фона на скок в респираторните болести, който някои специалисти свързаха с пандемията от COVID-19.

Световната здравна организация отбеляза значително повишаване на инфектираните, само че китайските управляващи споделят, че не са открити нови или необикновени патогени зад случаите на пневмония. В страната отдават многото болни на циркулацията на разнообразни инфекции и ниските температури по това време от годината.

В коментар за Euronews от СЗО позволиха, че явлението евентуално се дължи на прекратяването на рестриктивните мерки поради ковид.

 
Причината, заради която се следи това, е премахването на Коронавирус рестрикциите преди към година. Това е първият им есенно-зимен сезон. Това, което Китай претърпява сега, е това, което доста страни претърпяха преди 1-2 години. Няма отчет за недиагностицирано заболяване при деца. Това не е по-голямо от следеното преди пандемията. Очаквано е с навлизането в студените месеци.
доктор Мария Ван Керхов, краткотраен шеф на СЗО за предварителна защита на епидемии и пандемии

 

Всяка година по света има близо 1 милиарда случая на сезонен грип. В северните елементи на Китай температурите падат под нулата и през зимата може да се отразят на заболеваемостта.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР