През последните десетилетия Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович

...
През последните десетилетия Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович
Коментари Харесай

Бивш шампион от Шлема: Джокович е така успешен благодарение на феновете на Федерер

През последните десетилетия Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович откриха цялостна доминация върху протичащото се в Тура и неслучайно този интервал е считан за Златната епоха на тениса. В своята кариера обаче сърбинът нееднократно е трябвало да играе освен против своя противник, само че и против цялата аудитория, а това важи даже в още по-голяма степен, когато от другата страна на мрежата е някой от другите двама представители на Голямата тройка.

Това обаче в никакъв случай не е представлявало проблем за международния номер едно, който неведнъж е споделял по какъв начин поддръжката на почитателите по трибуните към неговия съперник даже го подтиква, вместо да го демотивира. Типичен образец за това е паметният петсетов заключителен конфликт на Уимбълдън 2019, когато цялата аудитория бе на страната на Федерер, само че все пак триумфът бе в интерес на Новак. Запитан след това за въздействието на публиката върху душeвността му, Джокович отговори, че до момента в който феновете са крещели " Давай, Роджър ", той е чувал " Хайде, Ноле ".

Шампионът от Уимбълдън 1996 и сегашен шеф на шампионата в Ротердам - Рихард Крайчек, даже стигна още по-далеч и уточни поддръжката към Маестрото от страна на почитателите като една от главните аргументи за множеството триумфи на сърбина:

" Джокович е толкоз сполучлив с помощта на почитателите на Федерер. Те постоянно поддържат своя любим изключително доста в дуелите му против Новак и считат, че по този начин му оказват помощ, само че истината е, че в действителност по този начин способстват за триумфа на Джокович.

Беше мъчно за него да преодолее случилото се в Австралия и ще е забавно какво ще стане в Дубай. Той е привикнал да се бори на корта с публиката, със своя конкурент, а евентуално и със себе си от време на време, само че това е нещо напълно друго. Въпреки всичко обаче Новак е един от най-стабилните душевен спортисти в миналото и може би това ще го стимулира още повече. Трудно е да предскажеш какво ще последва оттук нататък ", добави още Крайчек.

Източник: Tennis365

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР