През последните десет години интернет стана достъпен за всички. Всяко

...
През последните десет години интернет стана достъпен за всички. Всяко
Коментари Харесай

Явор Колев: Родителите трябва да следят по-често децата си в интернет

През последните 10 години интернет стана наличен за всички. Всяко едно дете има достъп до световната мрежа. Дори 3-4 годишни се забавляват в интернет. Родителите им би трябвало да бъдат доста деликатни какво гледат и какви уеб сайтове посещават. Трябва да управляват и профилите им в обществените мрежи, тъй като това е единственото решение за ограничение на половото изнудване. Не на последно място трябват и диалози с детето.

Това изясни в студиото на Българска национална телевизия комисар Явор Колев, шеф на отдел "Киберпрестъпност " към ГДБОП по отношение на сигурността на децата в интернет.

,,Сексуалното изнудване на деца, които имат профили в обществените мрежи, е извънредно сериозен проблем, тъй като по този метод те стават лесна жертва на педофили. Препоръчвам на децата да се сприятеляват единствено с профили, които са познати, т.е. с хора от действителното им обграждане. Приемането на другарство от неразбираем източник е опасно'', уточни още комисар Колев.

Накрая той насочи апел към потребителите да бъдат бдителни около промоциите с наближаващия "Черен петък ", като ги посъветва да пазарят единствено от потвърдени и тествани уеб сайтове и да внимават на какви уеб сайтове дават персоналните си данни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР