През последните четири седмици броят на смъртните случаи от коронавирус

...
През последните четири седмици броят на смъртните случаи от коронавирус
Коментари Харесай

СЗО: 35% скок на смъртността от COVID-19 в света за месец

През последните четири седмици броят на смъртните случаи от ковид се е нараснал с 35%, а рискът от разпространяване на инфекцията ще се усили с настъпването на студения сезон в Северното полукълбо. Това съобщи генералният шеф на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус на брифинг в Женева.
Прочетете още
" Броят на записаните смъртни случаи от COVID-19 се е нараснал с 35% в международен мащаб. Само през последната седмица са умряли 15 000 души. Това е изцяло недопустимо, защото разполагаме с принадлежности за попречване на инфекциите и за избавяне на човешки живот ", съобщи ръководителят на СЗО.

" С наближаването на студеното време в Северното полукълбо и прекарването на повече време на закрито, рискът от повече инфекции и хоспитализации единствено ще се усили през идващите месеци ", акцентира Гебрейесус. Той изясни, че това се отнася освен за Ковид, само че и за други болести, в това число грип.

" Всички сме изтощени от този вирус и от пандемията, само че вирусът не е изтощен от нас ", продължи генералният шеф.

Той съобщи, че над 90% от откритите по време на лабораторни проучвания ковидни патогени към този момент се отнасят към подвид BA.5 на варианта Омикрон. Гебрейесус обърна внимание на обстоятелството, че страните са по-малко склонни да споделят данни за резултатите от секвенирането. В съпоставяне с началото на тази година седмичният брой на записаните такива обмени е намалял с 90%, а броят на страните, предоставящи данни, е намалял със 75%.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР