През последните четири години община Пловдив е вложила 600 000

...
През последните четири години община Пловдив е вложила 600 000
Коментари Харесай

Община Пловдив е вложила 600 000 лева за ремонт на дворовете на детските градини

През последните четири години община Пловдив е вложила 600 000 лв. за ремонт и възобновяване на площадките за игра в дворните пространства на детските градини в Пловдив. С план за тази година ще бъде завършен ремонтът на над 180 площадки. Това сподели заместник-кметът на общината по обучение Стефан Стоянов след разкриване на следващите нови площадки в ДГ "Кремена " в регион "Тракия ".

Той посочи, че досега са приключени 44 плана за близо 175 хиляди лв., отделени от общинския бюджет.

Той дефинира програмата като сполучлива и добави, че тя е обхванала 60 на 100 от детските заведения. От четири години ДГ "Кремена " се възползва оптимално от финансирането за реновиране на дворното пространство и досега са актуализирани седем площадки, разяснява Стоянов.

Предстои през тази година да бъде построен съвременен състезателен комплекс, фитнес за деца и да се обнови спортното игрище, сподели още той.

Новото, което през днешния ден беше намерено е нова детска площадка с всички уреди за сигурност, игрище за бадминтон и обучителна площадка за сигурност на придвижването при децата. Новите придобивки са на стойност към 20 000 лв., добави шефът на градината Борислава Вичева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР