През последните часове на 1998-а страшни писъци огласят блок №

...
През последните часове на 1998-а страшни писъци огласят блок №
Коментари Харесай

Зловеща мистерия с разстрела на вафления бос Манчоров, вдигнал ръка пред куршумите!

През последните часове на 1998-а страшни писъци огласят блок № 290 в пловдивския регион "Тракия ". Обитателите на жилищната кооперация изпадат в смут, когато в един от жилищата е открит мъртвец с дупки от патрони. Тялото е на предприемача Георги Манчоров - притежател на фабрика за кроасани и вафли, които са шлагер на пазара тогава поради ниските им цени. Полицията се ангажира с разплитането на случая, само че напъните на униформените не се увенчават с необикновен триумф, написа " ".

Фаталната нощ
Вечерта на 29 декември 1998 година притежателят на компания "Мотобойс " е в жилището си с още трима души. Манчоров отваря блиндираната входна врата със специфичен код и пуска четвърти - деяние, което малко по-късно ще му коства скъпо. Събралите се мъже организират среща. Не след дълго стартират да викат и да водят яростен спор. Един от тях вади револвер и стреля три пъти.

Бизнесменът подвига ръка, с цел да се отбрани, само че патрон минава през дланта му и се забива в слепоочието. Манчоров издъхва на място. Набързо убийците реалокират тялото от хола в детската стая на жилището. Слагат натрупа на леглото и го затрупват с каквото намерят - одеяла, чаршафи и облекла, като преди да изоставен, жилището разхвърлят стаите, с цел да инсценират обир.

Майката на убития Георги - Фанка, два пъти върви в жилището, подрежда хола, но не влиза в детската стая, където лежи мъртвецът.

Тялото на Манчоров е намерено два дни по-късно - в последните часове преди новата 1999-а. Бруталният разстрел остава мистерия за проверяващите. Съседи настояват, че не са чули никакви изстрели. Версиите за убийството са доста - поръчка от съперници в захарния отрасъл, неуредени сметки, даже спор за жена. Едно е несъмнено - предприемачът е познавал своя екзекутор.

Бизнесменът живял самичък в жилището, защото преди 6 години се развел със брачната половинка си Бойка Янушева. Двамата се виждали единствено понякога и то по бизнес каузи. Жената имала записана обща инвалидна кооперация с бащата на Манчоров - Стоян. По това време синът на предприемача - също Стоян, следва стопанска система в Америка.


Янушева дава оправдание на посочения за палач на Дребчев - Божидар Атанасов

Бизнесът с евтините кроасани
Георги Манчоров стартира бизнеса си още в първите години на демокрацията с търговия на коли втора ръка. Дотогава е бил механик, а след това и таксиметров водач. Бързо съумява да натрупа капитал и по този начин в средата на 90-те години отваря фабрика за кроасани и вафли в Пловдив.

През юни 1998-а с двама свои съдружници купува голямо хале на територията на пловдивския цех "Периферна техника ". За цеха вземат участие в търг на Министерството на индустрията и заплащат малко над 1,5 млн. остарели лв..

Наемат 400 души да работят за тях във фабриката. В контракта има уговорка, съгласно която "Мотобойс " поема ангажимент за вложения в размер за над 2 милиарда остарели лв. в идващите 3 години.

Вафлите "Тони " и "Детски свят ", както и кроасаните на Манчоров и компания стават шлагер на пазара поради ниските цени, които държат. Ако по това време конкурентните компании оферират една вафла за 300 остарели лв., то цените на "Мотобойс " са съвсем на половина - сред 160 и 200 остарели лв..

След гибелта на Георги Манчоров бизнесът запада. Хора от обкръжението на убития мъж си спомнят, че постоянно давал пари назаем, като даже си водел лист за това. "Ако е дал на някой над 100 000 $, напряко си е подписал смъртната присъда. Няма кой да му ги върне, такива бяха тогава разпоредбите ", описват негови познати. Според полицията Манчоров имал да взима повече пари, в сравнение с да дава.

В последните месеци от живота си Манчоров отваря и кафене в жилищен регион "Тракия " с името "Дафи ". Месец преди гибелта си предприемачът се затворил в себе си, пред близки споделил, че получава закани. Той обаче не загатва и дума за това кой и с какво му се заканва в телефонната слушалка нито на полицията, нито на роднините си.

След бруталното ликвидиране на разпити в полицията са привикани негови другари, бизнес сътрудници и търговци на коли в района, даже и някогашната му жена Бойка. Криминалистите разпитват нея и съдружниците й, вършат обиски в офисите и в дома й. Доказателства, които да я свързват с разстрела, обаче липсват.

В последна сметка килърът на предприемачът не е открит.

Черната вдовица, Пиронков и Ленин
"Черната вдовица ", "Банкерката с перуката ", "Хубавата Бойка " са единствено част от прякорите на пловдивчанката Бойка Янушева, обвързвана с предишното на Манчоров, по чийто живот може да се направи цялостен престъпен сериал.

Корените й се губят в далечната 1993 година, когато атрактивната физиотерапевтка записва компанията си „ Лумо-Комерс " с предмет на активност „ научни проучвания за енергоинформационен продан на основа биорефлексотерапия, лазерна терапия, мануална терапия, акупресура и прочие ". По-късно същото име е употребявано и при регистрацията на Инвалидна кооперация на слепите „ Лумо-комерс ", която е записана на името на свекър й Стоян - бащата на Манчоров.

Тя употребява данъчните облекчения, които по това време предлага страната, с цел да търгува от името на инвалидите с цитрусови плодове и захарни произведения. "Прибираше цялата облага, а пред офиса в хотел „ Ленинград " инвалидите по през целия ден й се молеха за пари ", споделя съучастник на бизнес дамата от това време.

Тя взема заеми от Първа частна банка, Минералбанк, Туристспортбанк, Първа източна интернационална банка и ЦКБ. През 1995 година брачният партньор й записва компания „ Мотобойс " за произвеждане на вафли. Янушева влиза в съдружничество и с асеновградския предприемач Васил Пиронков, поради който по-късно се развежда с Манчоров.

Бурната им връзка привършва в края на 1997 година и стартират обществени делби, взаимни обвинявания в машинация и удари под пояса. Пиронков пуска тъжба против нея, че се е пробвала да присвои дялове от общата им компания. Под колата на асеновградския предприемач е сложена бомба, която по знамение не избухва.

Подозренията са ориентирани към Янушева поради имуществените им разногласия. Бившата му съдружничка е разпитвана, само че отхвърля да има нещо общо с атентата. След това Пиронков пуска тъжба, че го е разхождала 4 часа с кола с опрян в челото му револвер. Пуснала го, тъй като й приключил бензинът.

Няколко години след убийството на Георги Манчоров Янушева погребва и идващия мъж, с който живее - о.з. полковника от Държавна сигурност Ленин Димитров.


Бизнес дамата и някогашна брачна половинка на Манчоров - Бойка Янушева, се оказва очевидец по делото за убийството на митничаря Георги Дребчев

Янушева става клиент на Темида през 2010-а. Измъква 37 000 лв. от семейство търговци на хранителни артикули. В края на 2008 година тя бе задържана в Перник, откакто изтегли 28 000 евро от непозната банкова сметка. Маскирана с руса перука и сини лещи, 50-годишната тогава Янушева се показала за титуляр на сметката и с подправена персонална карта взела парите.

През 2004 година Янушева влиза в ареста, откакто съумява да открадне цялостен хотел. С подправени документи тя провежда прехвърлянето на трети лица на приморски хотел.

През юни 2012-а измамницата Бойка Янушева за следващ път бе наказана. Тя получи 4-годишна ефикасна присъда за заграбване на 200 броя строителни платна от строителния бизнесмен Чавдар Коев.

Името на Янушева изплува още веднъж през 2018-а, когато тя стана очевидец по делото против Божидар Атанасов, по-известен като Божо от Кючука, по отношение на разкритото ликвидиране на митничаря Георги Дребчев, убит пред дома му през 1999 година. Тогава тя обезпечи оправдание на Атанасов, внасяйки ужас в правосъдната зала с изказвания, способни да разколебаят тезата на обвиняването.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР