През последните 7-8 месеца двамата блюстители на българската култура си

...
През последните 7-8 месеца двамата блюстители на българската култура си
Коментари Харесай

Депутат от Пловдив с призив към новия министър на културата

" През последните 7-8 месеца двамата блюстители на българската просвета си разменяха на няколко пъти обвинявания за " нелепостите ", които другият е приключил по време на своето управление на Министерството на културата ". Това декларира в своя позиция в обществените мрежи пловдивският народен представител от ГЕРБ в 47-мото Народно Събрание доцент, който бе и деен член на парламентарната комисия по просвета. 

В обявата той акцентира, че през декември 2021 година, издава сякаш нови инструкции на Министерството на културата за потенциала на театрите и залите по време на пандемия. Според тях може да бъде напълнен 100% от потенциала на залите за културни събития в региона на театралните изкуства, в случай че всички гости и личният състав разполагат със зелен документ. Оказва се обаче, че не е склонен, че това са нови инструкции. По време на своя двумандатен престой в служебните кабинети през 2021 година той бил индивидът, който издал през септември такива инструкции и Атанасов да не се кичи с лаври, а " да се извини ". 

" Атанасов не му остана задължен и на мой въпрос от 31.01.2022 година за належащите промени във Фонд " Култура ", той отговори, че Минеков не си е мръднал пръста по тематиката по време на двата си мандата ", споделя доцент Шилев.  Той напомня и случката с петъчното видео на Атанасов, в което той пожела " благополучен петък " и " благополучен уикенд " на аудиторията си. 

" Разбира се, на изпроводяк Атанасов се заяде с мен при въпросите за средствата Концертна зала и за Дом за операта. Ясно е, че политиката да направиш едно, само че да си припишеш заслуги, че си направил 100, е главен дирек в работата му досега ", декларира като засяга последният парламентарен надзор и отговора на поставените му към министъра на културата въпроси. 

" Надявам се, че Минеков ще промени политиката си анти ГЕРБ и анти Съюз на демократичните сили от служебни мандати №1и №2 и ще се концентрира в съзидание за 60-те дни, отредени му по Конституция, само че също по този начин и ще направи сериозна инспекция на активността на Атанасов, която на моменти беше много съмнителна, изключително при активността на Фонд " Култура " и при външни възлагания.

Искрено се уповавам се, че новият остарял министър ще направи всичко допустимо да подкрепи Държавна опера – Пловдив, при публичната поръчка за Концертна зала и ще прояви разсъдък при приемане на оферти от общината за терен за Дом за операта ", приканва пловдивският народен представител от ГЕРБ в 47-мото Народно заседание.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР