„През последните 30 години не се е случвало български държавник

...
„През последните 30 години не се е случвало български държавник
Коментари Харесай

Нешков: Петков дължи обяснение защо не се поклони пред гроба на Гоце Делчев

„ През последните 30 години не се е случвало български общественик да не сведе глава пред гроба на Гоце Делчев в църквата " Св. Спас " в Северна Македония, за което изрично се дължи обяснение”. Това съобщи журналистът Любчо Нешков по Нова ТВ по отношение на визитата на премиера Кирил Петков в Скопие.

По отношение на съкратения химн по време на формалната част от визитата на Петков в РСМ, Нешков съобщи, че подобен протокол съществува при сходна аудиенция.

Работните групи съгласно него са заложени в Договора от 2017 година и основаването им не подсигурява присъединението на Северна Македония към Европейския съюз. Притеснително обаче е изявление на президента на РСМ - Стево Пендаровски от тази нощ, че в България има македонско малцинство, твърди още журналистът.

Според историка проф. Христо Матанов гвардейците гледали с ненавист Кирил Петков по време на визитата му през вчерашния ден.

„ Остава усещане, че мъчителните тематики се замитат под килима, а акцентът беше подложен върху софтуерните проблеми – жп линия, авиолиния и пр.”, счита проф. Матанов.

„ Северна Македония разчита на лоби в Европейски Съюз и Съединени американски щати, с цел да смачка България и тя да отстъпи по значимите и противоречиви въпроси”. Това твърди професорът, само че съгласно Любчо Нешков този лобизъм няма да реши казуса.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР