През последните 3-4 години специалистите отчитат увеличени запитвания от пациенти

...
През последните 3-4 години специалистите отчитат увеличени запитвания от пациенти
Коментари Харесай

Инвитро клиника подобрява шансовете за зачеване

През последните 3-4 години експертите регистрират увеличени запитвания от пациенти и фамилни двойки, които нямат деца, за допустима опция на лекуването на стерилитета. Много от тях към този момент са провеждали няколко несполучливи опита. Д-р Иван Фурнаджиев, който е експерт в региона, счита, че в България успеваемостта бележи много ниски равнища, които не са породени от медицински фактори.

Според него главната причина е, че фондът, който финансира тези процедури, дава средства за опростени и обикновени процедури, които, естествено, няма по какъв начин да дадат висок резултат. „ Тъй като българските пациенти прекомерно доста разчитат на фонда за да не си нарушават бюджета, те вървят по тази линия на безплатното реализиране на процедурите и получават, най-общо казано, нещо гратис, само че то е с ниска успеваемост, “ изяснява лекарят.

„ Над 90% от пациентите вървят единствено по фонда и получават процедурата ICSI. Колегите лекари, въпреки това, също не могат да влагат във високи технологии, защото няма по какъв начин да ги изплатят. Поради тази причина се получава този феномен ​- имаме високо равнище на подготвеност от страна на лекарите гинеколози, които работят в клиниките, само че в това време имаме ниски резултати. Причината не е здравна, а организационна “, безапелационен е доктор Фурнаджиев. Поради този факт той взема решение да потърси за своите пациенти опция, която да е комфортна и на налични цени, само че и с висока успеваемост.

Оказва се, че в Истанбул има доста клиники, някои от които са с дълготраен опит ​- над 20 години. Те притеглят вниманието на експерта с положителните си резултати, доказани от данни на турското здравно министерство. „ Спрях се на няколко клиники, които персонално посетих и съм работил с техните екипи. Видях организацията им и процесите, които се случват в тях. Спрях се на клиниката „ Еврофертъл “. Тя дава отговор на всички мои упования и тези на пациентите ми. Създадена е преди 20 година и има над 30 хиляди осъществени процедури. Двама от притежателите на клиниката са сътрудници. Единият от тях е АГ​ експерт, специализирал в Германия. Другият е колежка генетик - тя е с висока подготовка, като е приключила докторат на тематика генетика.

Тъй като огромна част от проблемите касаят стерилитета, доста случаи са свързани с неспособност да се износи бременност поради генетични аномалии на плода. Затова клиниката предлага на практика бутикови услуги, персонално отношение, огромно внимание и ползва всички вероятни нови технологии, които са въведени в последните години в Европа, Съединени американски щати и Япония. Тя си партнира с едни от най-известните американски, японски и европейски клиники “, изяснява избора доктор Фурнаджиев. Според него резултатите в тези страни са доста високи, защото дами до 35 година имат 60% успеваемост. При тези до 40 година - сред 36 и 50%, а при дами от 40 до 43 години цифрите са 36-40%.

„ Много значим детайл е съответното дейно проучване на генетичен материал преди прехвърлянето на ембриона, тъй като доста пъти, изключително при дами над 36 година, рискът от генетични аномалии при бебето е доста висок. Стига се до над 65-70% от случаите и по тази причина клиниката, която предлага тази услуга, е почтена за почит и почитание “, акцентира експертът. Поради тази причина лекари от „ Еврофертъл “ пристигнаха предходната седмица от Истанбул в Пловдив, с цел да показват своите благоприятни условия и да предложат на сътрудниците си, в случай че имат случаи, които мислят, че са подобаващи за решение в тази клиника, да ги насочват в новооткрития център в Пловдив. Целта е по този метод да се подкрепи логистиката и подготовката на пациентите. Според доктор Фурнаджиев цените са доста допустими. Към днешна дата повсеместен пакет от услуги, в това число и екстрите, които подвигат успеваемостта, е под 5 хиляди лв.. В това се включват и медикаментите. Ако се прибавят и генетичните проучвания на 4 ембриона, които са преди да се трансферират в тялото на майката, цената се подвига с още 2 хиляди лв. за тях.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР