През последните 24 часа в Италия са починали още 349

...
През последните 24 часа в Италия са починали още 349
Коментари Харесай

Продължава главоломният ръст на жертвите на COVID-19 в Италия

През последните 24 часа в Италия са умряли още 349 души от новия ковид, с което общият брой на жертвите доближава 2158 души, или нарастване от 19 % за едно денонощие, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Броят на инфектираните в страната е повишен от 24 747 на 27 980 души, или нарастване от 13 % за 24 часа, най-ниското нарастване откогато в Италия бяха открити първите инфектирани на 21 февруари.

От до момента инфектираните 2749 са изцяло оздравели по отношение на 2335 предходния ден. В незабавни отделения има 1851 души по отношение на досегашните 1672 души.

България затваря границите си за 16 страни поради COVID-19

Френският министър председател Едуар Филип предложи плануваният за 22 март втори тур на локалните избори да се отсрочи за 21 юни. Премиерът се опира на рекомендациите на научния съвет за битка с ковид и е взел решението след срещи с партийни водачи.

Финландия разгласи изключително състояние поради ковид, включващо затваряне на образователни заведения и възбрана за визити в старешки домове, в началото до 13 април, съобщи ДПА. Изключения ще се вършат за деца от първи до трети клас, чиито родители извършват жизненоважни публични задания. Детските градини ще останат отворени, само че се предлага по опция децата да си стоят вкъщи.

Министър-председателят Сана Марин съобщи, че програмата в 19 точки, която следва да бъде публично призната на следващия ден, ще разреши също неотложно затваряне на границите с изключение на за завръщащи се вкъщи финландски жители и за доставки на артикули.

Финландските жители в чужбина бяха приканени неотложно да се върнат в страната.

Забраняват се събирания на повече от 10 души. Затварят се и културни институции като библиотеки, музеи и театри, както и спортните зали и младежките центрове. Мерките ще влязат в действие от сряда.

Малта затваря всички питейни заведения, заведения за хранене, спортни зали и клубове до второ разпореждане от на следващия ден в среднощ, заяви министър председателят Робърт Абела, представен от Ройтерс.

В Малта има 30 инфектирани с ковид и няма смъртен случай. Островът е спрял влизането на хора от Франция, Италия, Германия, Испания и Швейцария, а всички идващи в страната се слагат под двуседмична карантина.

Актуална информация за ограничения и рестриктивните мерки за напредване в Европа

Абела съобщи, че държавното управление прави всичко допустимо да избегне национална карантина, само че че ще вкара и тази мярка, в случай че се наложи.

Британците би трябвало да прекратят всички незадължителни контакти и да заобикалят клубовете, пъбовете, театрите и всевъзможни несъществени пътувания, сподели английският министър председател Борис Джонсън.

"Хората би трябвало да стартират да работят от вкъщи, където е допустимо. Сега е моментът да се спрат незадължителните контакти с други хора и всички несъществени пътувания. Сега епидемията наближава етапа на бързо повишаване преди достигането на пика и без фрапантни дейности заразяванията може да се удвояват на всеки 5-6 дни ", сподели той.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР