През последните 2 седмици цените на горивата изпълзяха напред щом

...
През последните 2 седмици цените на горивата изпълзяха напред щом
Коментари Харесай

Експерт: Цените на горивата скочиха щом се заговори за компенсации

" През последните 2 седмици цените на горивата изпълзяха напред щом стартира да се приказва за компенсацията от 25 стотинки, горе долу с тази сума. Целта е компенсацията да бъде обезпечена по някакъв метод за доставчиците на горива. Опасенията са, че дълго време те ще би трябвало да покриват от джоба си разликата ". Това съобщи за " Твоят ден " по NOVA NEWS Васко Начев, енергиен специалист.

По думите му рафинерията в Бургас няма да откаже да работи с различен тип петрол, който не е съветски, защото другояче би трябвало да затвори. " Цената на горивото не може да бъде предопределяна за дълъг интервал напред. Пазарите са доста волативни, парадокс е да има предвидимост. Има най-малко 10 типа петрол, които могат да заместят съветския уран. Технологично нещата не изискват кой знае какви пренастройки, камо ли 2 години напред. Някой подвежда в тази посока ръководещите ", счита той.

Според него на световно равнище има преструктуриране на нефтения пазар. " Огромни количества за май постъпват от Щатите, а нигерийският нефт доближи нечувани равнища на рандеман. Руски нефт се насочва към Далечния Изток като отплата на пониженото търсене в Европа. Цените ще тръгнат надолу когато растежът стане нетърпим ", акцентира Начев.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР